İdlib’de gerçekleştirilen operasyonda görev alan ve rejim unsurlarının ateşli saldırısı sonucunda şehit olan Elazığlı hemşehrimiz 26 yaşındaki Piyada Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun son yolculuğuna uğurlandı.

Bekar olan şehidimizin acı haberi önceki gün ailesine ulaşmıştı. Baskil İlçesi’ne bağlı Karaali köyünde ikamet eden aileye yetkililer tarafından evlatlarının şehadet haberi ulaştırılmış, şehidimizin evi Türk Bayrakları ile donatılmıştı.

4 kız, 4 erkek evladından en küçüğünün şehadet haberinin ardından başsağlığı dileklerini kabul eden Baba Ahmet Rufai Coşkun’un metaneti herkesi gururlandırmıştı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerinde “Ben şehit olacağım” diyen şehidimizin naaşı Askeri uçakla Elazığ Havalimanı’na getirilmiş ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Şehir Hastanesi morgundan alınan Şehidimiz Ragip Soylu Coşkun’un naaşı, cenaze namazının kılınacağı Mevlana Camisi’ne getirildi.

Öğlen namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine şehidimizin babası Ahmet Rufai Coşkun, şehidimizin ağabeyleri başta olmak üzere Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili MKYK Üyesi Metin Bulut, AK Parti Milletvekilleri Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkan, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Ragip Soylu Coşkun’un cenaze namazı İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından kılındı…

Cenaze töreninde şehidimizin ailesi metanetini korumaya çalıştı…

Kılınan cenaze namazının ardından şehidimiz Coşkun, Karaali Köyü’nde bulunan aile kabristanında son yolculuğuna uğurlandı..

Medya grubumuz olarak şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.