Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Afrin bölgesinde düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda düzenlenen operasyonda şehit olan hemşehrimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu son yolculuğuna uğurlandı.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda, terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan hemşehrimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu için Mevlana Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİNE BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Şehidimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu’nun Mevlana Cami’sinde düzenlenen cenaze törenine şehidimizin ailesinin yanı sıra; Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Necip Çarıkçıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

“BU KARDEŞİMİZ VATANI MİLLETİ BAYRAĞI EZANI UĞRUNA ŞEHİT OLMUŞTUR”

Öğlen namazının ardından cenaze törenine geçildi. Cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şehitlik makamının önemini belirten bir konuşma yaptı.  İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Cenazede hakkınızı helal ediyor musunuz diye sorulur ama şehitlere denmemesi lazım. Biz şehidimize diyoruz ki şehidim hakkını helal et. Dünya halidir ki illa ilişkilerimiz esnasında haklar geçmiş olabilir. Bu kardeşimiz vatanı milleti bayrağı ezanı uğruna şehit olmuştur”dedi.

Daha sonra cenaze namazına geçildi. Binlerce vatandaş şehidimiz için cenaze namazı kıldı.

“ŞEHİT TÜRK MİLLETİNİN ŞEHİDİ”

Cenaze namazı sonrası konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Bir kahramanımızı, bir yiğidimizi daha sonsuzluğa uğurluyoruz. Rabbim şehadetini kabul etsin. Bu milletin bölünmemesi, dinimiz ve ezanımız için Feyzi kardeşimiz şehadete yürüdü. Şehit Türk milletinin şehidi. Bu toprakları düşman çiğnemesin diye şehadete yürüdü. Rabbim biliyor, şehitler ölmez vatan bölünmez. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim sabırlar versin Rabbim bütün milletimizin acısını hafifletsin. Rabbim herkese nasip etsin. İnşallah sevdikleri onun şehadetinden nasiplenecek. Elazığ’dan bütün dünyaya ya sesleniyorum, ülkemizi bölmek isteyen herkese sesleniyor. O verdiğiniz silahlar bu millete dönecek. En son örneğini dün gördük. O verilen silahlarla şehit verdik. Sözün bittiği noktadayız. Terör örgütüne destek veren artık desteğini kesmelidir”diye konuştu.

“BU MİLLETE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ ALLAHLIN İZNİYLE”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “20 Ocaktan beri Afrin’de ülkemize saldırıda bulunuldu. Hazırlıklarını aylar öncesinden yaptılar. Amaçları hedefleri belli. Şunu unutmayın, Türk milleti bağımsızlığı beraberliği için ne yapılmasını isterse yapar. Bu millet sayısızca örneğini ortaya koydu. Ezanlar susmasın, bu topraklara düşman ayağı basmasın diye. Bu millete diz çöktüremeyeceksiniz Allahlın izniyle. Bu topraklar kutsal topraklar her karışında şehidimizin kanı var, ordumuz Türk Silahlı kuvvetlerimiz güçlü. Kullandığımız malzemeleri kendimiz yapabiliyoruz. Şu an binlerce Mehmed’imiz bu toprakları korumak için mücadele ediyorlar, destan yazıyorlar. Rabbim muzaffer eylesin rabbim onları korusun. Rabbim şehidimize rahmet eylesin. Şehidimizin annesine babasına kardeşlerine ve tüm sevenlerine sabır versin”dedi.

Şehidimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra tekbirler eşliğinde omuzlanarak; top arabasına yerleştirildi. Bando ekibinin çaldığı İtri'nin Segah Tekbiri eşliğinde geçiş töreni gerçekleştirildi.Şehidimizin naaşı göz yaşarı arasında Garnizon şehitliğine götürüldü. Şehidimiz şehitlikte, dualar eşliğinde defnedildi.

Şehidimizin ailesi taziyeleri Mevlana Camisi’nde taziye evinde kabul edecek.


 

www.elazigsonhaber.com internet haber sitesi olarak şehidimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu’ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.