Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu Baskil’in Karaali Köyü Büyüler Mezrası nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun, 4 Mart 2020 tarihinde şehadet şerbetini yudumlamıştı.

Şehit Ragıp Coşkun, şehadetinden önce amcası ile yaptığı konuşmasında adeta şehitliği arzuluyordu.

26 yaşındaki evladını vatan için şehit veren Acılı Baba Rufai Coşkun’a, İl protokolü şehadet haberini vermek için Baskil’in Karaali Köyü Büyüler Mezrası’na gitmişlerdi..

İl protokolünün arasında 4 Mart 2021 tarihinde helikopter kazasında şehit olan 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş da vardı..

8 evladının en küçüğünü toprağa veren Baba Rufai Coşkun’un metaneti o zaman herkese örnek olmuştu.

COŞKUN: İNŞALLAH BANA BİR DUANIZ YETERLİDİR

Acılı Baba o zaman yaptığı konuşmada Coşkun, “En son telefonla görüştüm. Bir de 1,5 ay önce görüştüm. Görüştüğümde bekar olduğundan dolayı evlilik konusunu söyledim. O da bana “baba bana bu evlilik lazım değildir. Bana büyük evlilik lazım. Ben vatanım için oraya gitmiştim. Ben eğer vatanım için ölmediğim zaman bana evlilik hiç gelir. Bayrağım için, milletim için, devletim için Allah bana onu nasip etsin. İnşallah bana bir duanız yeterlidir. Hakkını helal et” demişti.

Kimse konuşamamış, şehit babasının metanetiyle yaptığı konuşmayı dinlemişti.

Acılı baba evladının acısına daha fazla dayanamadı.. Şehit Babası 68 yaşında hayatını kaybetti.

Merhum Coşkun için köy meydanında cenaze namazı kılındı..

İl Müftüsü Selami Aydın’ın kıldırdığı cenaze namazına Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Jandarma Alay Komutanı Ali Yıldız, Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İl Emniye Müdürü Celal Sel, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,  Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Şehidimizin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidimizin Babası Rufai Coşkun kılınan cenaze namazının ardından Köy kabristanında son yolculuğuna uğurlandı.