Şehir Meclisi Çatısı altında kurulan Uluslararası Milli Birlik Platformu Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol ve üyeler, Elazığ’a gelen TBMM Eski Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım'a ABD Senatosunda kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı ile birlikte Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dair hazırladıkları brifing dosyası verdi.

Platform Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol’un konularla ilgili Başbakanı kısa bilgilerle brife etmesi Ak Parti Genel Merkez Yöneticilerinden aynı zamanda Konya Milletvekili Sayın Leyla Şahin Usta ile birlikte Elazığ  Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım'ın da beğenilerini kazandı.

Şehir Meclisi bünyesinde kurulu olan Uluslararası Milli Birlik Platformu’nun sözde Ermeni Soykırımı başta olmak üzere Çin mezalimi altında bulunan Müslüman Türklerin yaşadıklarına bigâne kalmamak adına çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Şehir Meclisi tarafından yapılan açıklamada: Konuların önemine binaen duyarlılık gösterme adına Sayın Başbakan ile bir araya gelmemizi sağlayan AK Parti İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze'ye kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.