Elazığ Şehir Meclis tarafından “Elazığ ormanları ve yangın riski” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Mehmet Karaca, temmuz ayında Elazığ’ın kuraklığı ile ilgili toplantı düzenlemek isterken, bir an da ülke gündemini yangınların aldığını kaydetti.

KARACA: ORMAN YANGILARI GİBİ BİR GERÇEKLE KARŞILAŞTIK

Karaca, “Biz Elazığ şehir meclisi olarak, aslında bakarsanız temmuz ayı çalışma programı içerisinde su meselesi vardı. Özellikle içme suyu kıtlığı, tarımsal kuraklık konusunda çalışmalar yaparken ülkemizin gündeminde maalesef orman yangıları gibi bir gerçekle karşılaştık. Durum böyle olunca gerek ilimizin orman alanlarının korunması gerek ormanla ilgili çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması orman bilincinin oluşması ve gündemi oluşturmak adına Elazığ ormanları ve yangın konulu bir çalışması ile toplantı yapmayı uygun gördük” diye kaydetti.  

Yaşanılan kuraklığa da dikkat çeken Karaca, içme sularının sulama suyu olarak kullanıldığını söyledi.

Toplantıya katılan Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şube Başkanı Hidayet Sarı, Elazığ’ın orman alanları ve Türkiye’deki orman yangınları ile ilgili bilgiler aktardı.

SARI: 210 BİN HEKTAR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Hidayet Sarı, “Sonradan yapılan ağaçlandırma çalışmaları ve bu çalışmalara bağlı olarak tescil yerleri hariç yapılacak kadastro çalışmaları sonrasında orman alanlarımızın 210 bin hektar olacağını düşünüyoruz. Bizim elimizdeki orman yönetim anlaşma planlamasındaki orman varlığımız 177 bin hektardır” dedi.