Elazığ Şehir Meclisi; Aşağı Demirtaş’taki konteyner alanını ziyaret ederek, burada kalan vatandaşların sıkıntılarını diledi.

Kurulan 698 konteynerden 435'inde bin 516 vatandaşın yaşadığını ifade eden Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, Konteyner kentte yaşayan vatandaşların dinledikten sonra tespit ettikleri sorunları sıraladı.

YILDIZ: İLAVE SEFERLER KONULURSA PROBLEM ÇÖZÜLMÜŞ OLACAKTIR

Yıldız, konteyner kentte yaşayan vatandaşların, Ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Mevcut durumda Konteyner Kente sadece saat başı toplu taşıma araçları girmektedir. Bu ise talebi karşılayamaktadır. Minibüslerin de bu lokasyona hizmet vermesi sağlanırsa veya özellikle mesai saatleri civarında ilave seferler konulursa problem çözülmüş olacaktır” dedi.

YILDIZ: BİR PSİKOLOJİK DESTEK OFİSİNİN KURULMASININ GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Konteyner alanında 1 doktor ve 1 hemşire ile sağlık hizmetleri yürütüldüğünü ifade eden Yıldız, En azından bu sayının iki katına çıkarılması, hem sağlık hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde verilmesini sağlayacak hem de mağdur vatandaşlarımızın psikolojik olarak önemsenmeme düşüncesinden arınmalarına sebep olacaktır.

Vatandaşlarımız 21 m2'lik alanda bir taraftan yaşam mücadelesi verirken diğer taraftan çocuklarının geleceğinden endişe etmektedir. Boş olan 263 konteynerden yeteri kadarı düzenlenerek çocukları sessiz bir ders çalışma ortamına kavuşturmak gerekmektedir. 21 m2'lik alanda yaşam mücadelesi vermenin, gelecek endişelerinin yetişkinlerde ve çocuklarda oluşturacağı travmaların önlenebilmesi için bir Psikolojik Destek Ofisinin kurulmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz” diye ifade etti.

YILDIZ: HERHANGİ BİR KARANTİNA UYGULAMASI YOKTUR

Yıldız, Konteyner Kentte uygun bir alanda pazar yeri oluşturulması ve haftada bir gün pazar kurulması vatandaşların ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlara karşılayabilmeleri ve taze ürüne ulaşabilmeleri, ekonomik ve sağlık açısından oldukça elzem bir meseledir. Pandemi gerekçesi ile Konteyner Kente ziyaretçi girişi yasaktır. Oysa ki herhangi bir karantina uygulaması yoktur. Burada yaşamak zorunda kalan vatandaşlara Tecrit uygulaması doğru bir yaklaşım değildir” ifadelerini kullandı.

Havaların ısınmasına bağlı olarak yerleşkede sık sık yılan, akrep vb. zehirli mahlukatlara rastlandığı ifade eden Yıldız, “İlgili kurumların bölgede sık sık ilaçlama çalışması yapması ve sağlık ocağında bu tip zehirlenmelere karşı gerekli ilaç ve aşıların bulundurulması gerekmektedir” diye kaydetti.