Şehir Meclisi Platformu Başkanı Karaca, Tarım İl Müdürlüğü Binasıyla İlgili Açıklama Yaptı

​​​​​​​Elazığ Şehir Meclisi Platformu Başkanı ve Elazığ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Karaca, Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi’ne taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Mehmet Karaca, “binalarının yapım işinin ivedilikle tamamlanması için kamuoyu oluşturulması gerekirken; birlerinin bugün aklına gelen ‘orada/burada/şurada resmi bina yapılmasın’ söylemi, ağır hasarlı binalarda çalışanların ve hizmet alanların hayatlarını bu fanteziye feda etmektir” dedi.

Şehir Meclisi Platformu Başkanı Karaca, Tarım İl Müdürlüğü Binasıyla İlgili Açıklama Yaptı

Son günlerde gündemde olan ve kamuoyunda akıl tutulması olarak yorumlanan Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerine yapılmak istenmesiyle ilgili Elazığ Şehir Meclisi Platformu Başkanı ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Karaca açıklama yaptı.

Mehmet Karaca açıklamasında Tarım İl Müdürlüğü binasının ivedilikle Zübeyde Hanım Caddesi’ne yapılmasıyla ilgili kamuoyu oluşturulması gerektiğini belirtti. Yer seçimi konusunda yapılan tartışmalara değinen Mehmet Karaca, ağır hasarlı binalarda çalışanların ve hizmet alanların hayatlarının bu tür yer seçimi fantezilerine feda edilmemesi gerektiğini söyledi.

Elazığ Şehir Meclisi Platformu Başkanı ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Karaca’nın açıklaması şöyle;

Son günlerde yeniden ve tekraren Kamu Kurumlarının (Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü) Zübeyde Hanım Caddesinden çıkarılması konusu tartışılmakta olup, konu her geçen gün farklı bir alana taşınmaktadır.

Temel gerekçe olarak bu bölgelerin yeşil alan yapılarak halkın kullanımına açılması dillendirilmiş olsa da; konu ile ilgili bir planlama ve projeksiyonun olmadığı net bir şekilde görülmektedir.

İli yönetenler maalesef ki bugüne kadar geleceği planlama ve programlamaya yönelik çalışma metotları belirleyip benimsememişlerdir. Aksine günlük gelişmelere bağlı olarak akıllarına estiği gibi anlık söylem ve uygulamalarla şehri yönetmeye çalışmışlardır.

“ŞEHRİ YÖNETENLERİN BAŞKA BİR DÜŞÜNCESİ YOK MUYDU?”

Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan resmi kurumları değerlendirecek olursak; DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, hizmet binası ve lojmanlarını yeni tamamladı. İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Hizmet binasının inşaatı tamamlanmak üzere ve 2-3 ay gibi kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Bu iki kurumun inşaatları buraya yapılırken gelecek planlaması yapılmamış mıydı? Şehri yönetenlerin başka bir düşüncesi yok muydu?

        

“BÖYLE BİR PLANLAMANIN ŞEHRİ YÖNETENLERİN GÜNDEMİNDE OLMADIĞINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ.”

Söylendiği gibi başka bir belediye başkanının görevde olduğu ve izinlerin o dönemde verildiği ifadeleri devlet ve yönetim ciddiyetine uymaz ve şehri yönetenlere olan güveni sarsar. Nitekim 2020 yılında 11.05.2020 tarih 2020/63 sayılı Belediye Meclis kararı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği onaylanmış olup 30 gün süreyle askıya çıkarılmış, itirazlar değerlendirilmiş ve yılsonunda kesinleşmiştir.  Son İmar Planı değişikliğini incelediğimizde de bu taşınma hususlarının dikkate alınmadığını ve böyle bir planlamanın şehri yönetenlerin gündeminde olmadığını net bir şekilde görüyoruz.

Bu açıdan tartışılan bölgede bulunan resmi kurum alanları için henüz iki ay önce kesinleşen Uygulama İmar Planı incelendiğinde; bu sahanın tamamen resmi kurumlara ayrıldığı, şehrin bu bölge için projeksiyonunun resmi kurum alanı olarak kalacağı Elazığ Belediyesinin kanaati ve kararıdır.

“HASARLI KAMU BİNALARINDA YÜZLERCE PERSONEL ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

İlimizde 24 Ocak tarihinde yaşanan depremin ardından kamu binalarının bir kısmı ağır, bir kısmı da orta hasar görmüştür. Aralık ayı içerisinde arka arkaya meydana gelen depremler bu hasarların meydana getireceği yıkılma riskini ciddi anlamda arttırmıştır. Hasarlı kamu binalarında yüzlerce personel çalışmaya devam etmektedir. Yine bu binalardan hizmet alan vatandaşları da dikkate aldığımızda günde binlerce insan yıkılma riski ile karşı karşıya olan binalarda bulunmaktadır.

“BU BİR AKIL TUTULMASIDIR!”

Bu gerçekler ışığında 2021 yılı yatırım programına alınan kamu binalarının yapım işinin ivedilikle tamamlanması için kamuoyu oluşturulması gerekirken; birlerinin bugün aklına gelen “orada/burada/şurada resmi bina yapılmasın” söylemi, ağır hasarlı binalarda çalışanların ve hizmet alanların hayatlarını bu fanteziye feda etmektir. Bu bir akıl tutulmasıdır!

Konuyu kamuoyunu takdirine saygıyla arz ediyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ALPEREN BOZKURT
ALPEREN BOZKURT - 3 yıl Önce

Bu zat-ı muhterem önce dibe çökmüş Elazığ tarımı için bir girişimde bulunsun. Mesela Baskil’e ve ya Elazığ’a kayısı borsası kurulması için girişimde bulunsun. Hayvancılığın gelişmesi için proje üretsin. Bir Oda Başkanı olarak tüm işini gücünü bırakıp yanlı yorum yapacağına şehrin gelişmesi için , Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olarak kafa yorsun. Bir kurumdaki İl Müdürü, şube müdürleri vs. nin idari binalarını kafasına takacağına kredi borçları ile inim inim inleyen Elazığ çiftçisine sahip çıksın.

Hayrettin
Hayrettin - 3 yıl Önce

Bu memleketin 3 de biri dernek başkanı ve platform sözcüsü , üçte biri kanaat önderi , geri kalanı sade vatandaş, bu arkadaş Tarım İl Müdürlüğü personelimi? Binanı yapacaksan yap yerinde dönümlerce arazin var. Bence asıl yerleri odun ambarını bulunduğu yer olmalı

Nakliyeci Turan
Nakliyeci Turan @Hayrettin - 3 yıl Önce

Virolojinin oradan Olgunlar mahallesindeki 80 dönümlük yere Tarım il müdürlüğünün ise odun ambarına taşınması lazım

Erdal Ateşpolat
Erdal Ateşpolat - 3 yıl Önce

Ben bu vatandaşı aklı başında biri zannederdim,

Nusret
Nusret @Erdal Ateşpolat - 3 yıl Önce

Bende öyle çok şaşırdım.

Şevket
Şevket - 3 yıl Önce

Bu Tarım İl Müdürlüğü önce oturduğu 80 dönümlük araziyi bir kuruma yakışır hale getirsin. Bunlar böylemi Elazığ tarımına hizmet ediyorlar

Ahmet Yanılmaz
Ahmet Yanılmaz - 3 yıl Önce

Mehmet Karaca..Bu şahıs tarım il müdürlüğünde çalışmaktadır..Sonuçta il müdürü birilerinin kuluysa buda il müdürünün kulu..Böyle akla ziyan açıklamaların başka izahı yok çünkü..

Lütfü
Lütfü @Ahmet Yanılmaz - 3 yıl Önce

Bu vatandaş Oda Başkanı ve Meclis Platform ne demekse Başkanıymış kim seçmişse oturup kırk defa düşünsünler ,

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Siz Elazığ'lıya sorduzmu hiç bu memleketin sorununu Memo efendi. Kurmuşsuz bir dernek Elazığ hakında yorum yapisin .Memleket dernekten geçimi maşAllah. Bu dernek üzerinden kendi reklamını yapıp gündemde kalmak istiyorsun herhalde.Ama unutma bu memleket artık sen ve senin gibilerini artık iyi tanıyor.

Maruf
Maruf - 3 yıl Önce

Şehrin merkezinde Tarım,Orman müdürlüklerinin ne işi var, kaldırın köylere,orman alanlarına yakın götürün.Birde bu iki kurum dışında bütün kamu binaları son derece modern akıllı binalara dönüştü,hemde çok kısa bir zaman içinde, gerçekten halk olarak çok memnunuz.Yapanlara duacıyız.Konusmaci bıraksın bu saçmalığı,asıl milletin beklentisi AFAD konutlarının bir an önce teslimi,ne kamu binası arkadaş,sen bu şehrin gerçeğinin farkında değilsin.Uykudan uyan,19880 daire yerle bir,ve mağdur canlarımız var.Heyhatttt.

ali er
ali er - 3 yıl Önce

Başkan hatır için konuşuyor

Farih Erden
Farih Erden @ali er - 3 yıl Önce

Ne yani bu kekoyu müdürümü konuşturmuş


SIRADAKİ HABER

banner137