Şehir Meclisi Platformu Medya Gurubumuzu Ziyaret Etti

Elazığ Şehir Meclisi Platformu medya gurubumuzu ziyaret etti. Ziyarette platformun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, Hüseynik Mahallesi’ndeki tescilli konakların yıkımı ile ilgili sıkıntıyı çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Şehir Meclisi Platformu Medya Gurubumuzu Ziyaret Etti

Bir süre önce kurulan Elazığ Şehir Meclisi Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız ve İcra Kurulu Üyeleri Nafiz Koca, Vedat Demirbağ televizyonumuzu ziyaret ettiler.

Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Platform üyeleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

YILDIZ: FARKLILIKLAR ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ Şehir Meclisi Platformunun Dönem Sözcülüğünü yürütecek olan Turan Yıldız, “Elazığ Şehir Meclisini 11 Ekim tarihinde kurduk, 14 Ekim’de de icra kurulumuzun görev dağılımını yaptık. 3 aylığına da dönem sözcüsü ben seçildim. Bu süreçte de il protokolüne bir dizi ziyaretler yapıyoruz. Aynı zamanda basınımızın güzide kuruluşlarını ziyaret ediyoruz, kendimizi anlatıyoruz. Aklımızdaki fikirlerden bahsediyoruz, farklılıklar ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Kanal Fırat ailesine de bizleri konuk ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

YILDIZ: 18 TESCİLLİ BİNAYI KURTARMIŞ OLDUK

Masaya yatırdıkları konularla ilgili bilgi veren Yıldız, “Jeotermal su ile ilgili yakın zamanda çalışmamız olacak. Onun dışında Beyzade Efendi Konağı ile ilgili çalışma yaptık. Hüseynik’te yıkılan konakla ilgili bir görüşme yaptık ve oradaki 18 tescilli binayı kurtarmış olduk. Bugün icra kurulumuzla bir toplantı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki süreci masaya yatırıp ilk ele almamız gereken konuları belirleyeceğiz. Aklımızda birkaç şey var onları netleştirip kamuoyu ile paylaşacağız” diye kaydetti.

KOCA: ELAZIĞ’DA Kİ PROBLEMLERDEN BİRİ DE ELAZIĞ’DA Kİ STK’LARDIR

Elazığ Şehir Meclisi Platformunun İcra Kurulunda yer alan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, “ Şehir meclisi Elâzığ’da birkaç platform var. bu platformların eksik kaldığı yerde onlara bir destek ya da onların tamamlayamadığı işlere doping olma amaçlı kurulmuş bir meclis. Burada tek amacımız var o da Elazığ’a hizmet, Elazığ’ın sorunlarını dile getirmekten ziyade o sorunlara çözüm önerisi getirmek. Sayın başkanımız bahsetti. Çalışma usulümüz, metodumuz diğer platformlardan biraz daha farklı. Önce sorunu dile getiriyoruz, ardından çözüm önerilerini sunuyoruz. Çözüm önerilerini sunduktan sonra da o çözümün ilk adımını atarak muhataplarına teslim ediyoruz, ondan sonra da takipçisi oluyoruz. Burada Elâzığ’ın ben dile getiriyorum; Elâzığ’da ki problemlerden biri de Elazığ’da ki STK’lardır. Problemde ne yazık ki şudur. Bazı STK’lar çok samimi niyetlerle kurulmuşlar ancak mevcut iktidarın istemediği, mevcut iktidara hoş gelmeyen şeylerde biraz geri adım atıyorlar. Biz o refiklerimize, o arkadaşlarımıza buradan şunu söylüyoruz, olabilir herkesin amacı farkı olabilir. Bulunduğumuz yerde STK başkanı, yöneticisi olarak memur olabilirsiniz, iktidarla farklı bağlarınız olabilir, o sorunları dile getirirken zarar göreceğinizi düşünebilirsiniz. Öyle düşünce olduğunda sorunlarınızı bize iletin biz kaldığınız yerden devam edelim” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 16:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137