AK Parti Genel Merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklentileri ve talepleri ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak için 81 ilde gerçekleştireceği toplantılar Elazığ’da başladı.

Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Tahir Öztürk, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, işadamları ve sanayiciler katıldı.

ÖZTÜRK: “ELAZIĞ İLE YAPILIP YAPILMAYANLAR SİZİN BOYNUNUZDA”

Programın açılış konuşmasını yapan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk “Bugün Ak Partinin Düzenlemiş olduğu şehirlerin ekonomik beklentileri toplantısı Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum. Sayın bakanım Elâzığ’a geldiğiniz için hoş geldiniz. Elazığ’ın bakanı sayılırsınız. Elazığ ile ilgili yapılıp yapılmayanlar sizin boynunuzda Elazığ ak parti 15 destek veriyor. Sayın iktidarımızın başkanlarına bir fatura çıkarma gibi bir yetkisi olamaz. Ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor. Bu etkileşim içinde buradaki iş adamlarımızın görüşleri anlatımları görüşleri bunlar önemli. Çok değerli bir karar almışsınız. Değerli bir formül. İnşallah 2018 yılında bunların raporlama sistemi illerin ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: “ULUSAL KALKINMA İÇİN YEREL KALKINMA ÇOK ÖNEMLİ”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri 2. Formuna katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ak parti olarak seçim dönemleri olsun kongre dönemlerinde bir noktaya odaklanmıyoruz. Tüm birimlerimiz kendi alanlarında çok önemli çalışmalar icra ediyor. 81 il de gerçekleşmekte olan sayın bakanımızın başkanlığından başlıyor. Biz kendisini  geçmiş dönemlerde Elazığ’ın bakanı olarak biliyoruz. Elazığ’a verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Bu toplantıda mevcut ticari durum ve buradan çıkan sonuçlar şehrin ekonomik vizyonu ortaya çıkacak. Herkese söz verilecek herkes düşüncesini ifade edecek. Ulusal kalkınma için yerel kalkınma çok önemli. Bu formülümüze katılımlarından dolayı sayın genel başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum” diye söyledi.

YILMAZ: “HER YÖRENİN KENDİNE GÖRE BEKLENTİLERİ VAR”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Öncelik ile bu güzel ortamı hazırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Buraya konuşulmaktan ziyade dinlemek için geldik. Şehirlerin ekonomik beklentileri programını niçin yapıyoruz. Bunu paylaşmak için geldik.  Türkiye büyük ülke. Ekonomik gelişmeleri takip ediyoruz. Makro ekonomi ile çalışmalar yapıyoruz. Bu büyük ülkenin her yöresinin kendine göre beklentileri var. Sadece makro değil mikro ekonomi ile de ilgilenmek için bu çalışmayı başlatmak istiyoruz. 2023 perspektifinde arzu etiğimiz noktaya uluşacağına inanıyoruz. Her yöre kendi ekonomisini tespit ederse hızlı olarak hedeflerimize uluşacağız. Ak parti olarak her zaman ekonomiye öncelik verdik. Bu tesadüf değildi. Çünkü siyasetin odağında insan vardır. İnsanın da yaşaması için ekonomi olması lazım Ekonominiz iyi değilse 90’lı yıllarda Türkiye manzaralarını yaşarsınız.  Ak parti son 15 yılda üç kart fazla büyüttü Türkiye’yi. Bunu da adil şekilde paylaştı. Dünyanın meselesi ekonomi. İnsan mutluluğu ve ülkenin güçlenmesi için ekonomi çok önemli. Bu yüzden bütün illerin ekonomik beklentilerini ortaya koymasını arzu ediyoruz. Bizim siyasetimiz ortasında insan var” diye kaydetti.

YILMAZ: “3 TEMEL KONU TAYİN ETTİK”

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Politikalarımızın genel çerçevesini millet oluşturuyor. Aşağıdan yukarıya katılımcı şekilde değişik kişilerin ve çevrelerin fikirlerini alarak siyasetimizi yürütüyoruz. Başka alanlarda da aynı zihniyet ile hizmet ediyoruz. Vatandaşın neyi istediğini iyi tespit etmeliyiz. Birilerinin kapalı kapılar ardında oturup vatandaş adına karar vermesi değil. Vatandaş ile beraber olmasını istiyoruz. Nasıl yapacağız bu çalışmayı ekonomik beklentiyi 3 temel konu tayin ettik.  Halkın nabzını kendi yaptığımız çalışmalar anketler ile halka direk soruyoruz. Halkın direk verdiği cevaplar ile halktan doğrudan ulaşacağız. İkincisi teşkilatlarımız ile yaptığımız toplantı ki bu sabah yapıldı. Ak parti 10 milyondan fazla üyesi olan büyük parti her yere uzun teşkilat yapısı var siyaseten önemli konular teşkilatımız ile dinleyerek alıyoruz. Üçüncüsü de şuan başlayacağımız toplantı parti dışı değişik organizasyonların fikirlerini görüşlerini alıp fikir üreteceğiz. Bu üç kanaldan gelenleri birleştirip Elazığ ile ilgili temel öncelikleri ortaya koymuş olacağız. Yerel yönetimler ile merkezi irade olacak” diye belirtti.

YILMAZ: “HER ŞEY ELAZIĞ İÇİN”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “3 temel sorunun cevabını arıyoruz. Bir tanesi geçmişte yapılıp ta halkımızı memnun eden ney var. İkincisi şuan devam hali hazırda devam eden projenin hangisinin hızlanmasını istiyor. Üçüncü temel sorun ise şuan olmayan ama gelecekte görmek istediği projeler nelerdir. Temel cevabını aradığımız sorumuz bu. Dolayısıyla bütün bu amaçlar ile bir moderotörümüz var onun yönetimin de belli disiplin için de bu çalışmayı sonlandırmış olacağız. Bu çalışmayı dün başlattık. 8 il de tamamlamış olacağız. Ardından ara değerlendirmeler de bulunacağız.  Az önce söylediniz ben de bir Elazığlı olarak buraydım. Burada elde edeceğimiz sonuçları birçok konu belki uzun zamandır tartışılan bir konu olacak. Belki yüz tane yürüyen iş vardır. Kritik gördüklerimiz tespit edeceğiz. Her şey Elazığ için her şey Türkiye için Elazığ’a ülkemize refah getirmesini diliyorum” diye aktardı.