İçişleri bakanlığı dernekler dairesi tarafından desteklenen Elazığ Baskilliler derneği tarafından yürütülen  “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yeyiz projesi kapsamında şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya gelindi.

Baskilliler Derneği’nin yürüttüğü projeyle, şehit aileleri, gaziler ve terör mağdurlarının acılarını dindirmek ve dünyaya biz biriz mesajı verilmesi amaçlanıyor.

 Elazığ Baskilliler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Öner, projenin içeriği ve hedefi hakkında bilgi vererek “ Şehit aileleri, gaziler ve terörden mağdur olmuş kişiler proje hedefimizdeydi. Proje kapsamında değerler eğitimi programında konferanslar ve dersler düzenledik. Bu konferanslardan ikincisinde bugün yapıldı ”dedi.

Şehidimiz Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin,Fethi Sekin ve vatan sevgisi ile ilgili konuşarak “ Kahramanlık görevini yapmaktır. İşini sevmektir. Kahramanlık eşini sevmektir. Uykusuz da olsa izin gününde çocukları ile pikniğe gitmektir. Yorgun argın eve gelip eşine yardım etmektir kahramanlık. Çocuklarının dersleri ile ödevleri ile ilgilenmektir kahramanlık. Çocuklarım hiçbir şeyden mahrum kalmasın diye gece yarılarına kadar bilir kişi raporu hazırlamaktır. Her sabah kalkınca sanki bayram namazına gider gibi duşunu alıp tıraş olup işe gitmektir kahramanlık. Kahramanlık 15 Temmuz gecesi eşi ile ailesi ile helalleşip evden çıkarken kendisi gibi polis olan kardeşine olum devlet namustur gerekirse öl ama silahını kimseye teslim etme demektir” şeklinde konuştu.

 NEVZAT ÜLGER “DARBELER ÜLKEYİ 20 YIL GERİ GÖTÜRÜR”

Gazeteci Yazar Nevzat Ülgen, “Şehitlik ve Türkiye Ekonomisi” konusunda katılımcıları bilgilendirerek “ Demokrat Parti döneminde şiddetli bir kalkınma vardı. Önemli hedefler yakalanmıştır. Fakat 1960 da iktidar olur Darbeler kim yaparsa yapsın. Bir ülkeyi her zaman 20 yıl geri götürür. Dolayısıyla bütün darbeler bu ülkeye zarar getirmenin ötesinde hiçbir kar getirmemiştir. Biz hepimiz biriz hepimiz Türki’yeyiz. Bu girişimler çeşitli isimler altında olur. Sonunkisini alalım. Bir dini grup altında bu yabanı ülkeler ile iş birliği yapılarak vuruldu. Darbeler bu ülkede geri kalmışlığın esasında ana faktörüdür” diye kaydetti.

Şair Mahir  Gürbüz, katılımcılara şehitlerimiz ile şiir dinletisi sundu.

 NAİM ASLANMİRZA “HEPİMİZ BİR MİLLETİZ YANİ TÜRK MİLLETİYİZ”

Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Naim Aslanmirza,projeyle dünyaya ve Türkiye ‘ye vermek istedikleri mesajı açıklayarak “ Hepimiz Biriz Biz Türki’yeyiz projesi ile bütün ülkeye bütün bölgeye vermek istediğimiz mesaj bir ölür bin diriliriz. Bizler şehitlerimizi ile gurur duyar. Onları örnek alır, gelecekte ki çocuklarımızı kahraman şehitlerimiz gibi görür onların yetişmelileri için koşmaları için şehitlerimizin baş tacı olduğunu onlara öğretiriz. Bu şekilde eğitimler veririz. Hepimiz bir milletiz yani Türk milletiyiz. Bu bilinç ile hareket eden bir STK olarak kahraman şehitlerimiz yetiştiren anne ve babaların ellerinden öpüyoruz” ifadelerine yer verdi.

METİN BULUT “ SİZ BU TOPLUMUN GERÇEK DEĞERLERİSİNİZ”

Ak parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, şehit yakınları ve gaziler toplumun gerçek değerleri olduğunu söyleyerek “ Biz ne kadar süslü kelimeler söylersek söyleyelim, biz ne kadar bu konuda düzgün cümleler kurmaya çalışsakta eminim ki sizin anlayamayız. Ama şunu bilmenizi istiyoruz. Siz bu toplumun ortak değerlerisiniz. Siz bu toplumun gerçek değerlerisiniz. Bu yönüyle de her daim arkanızda olduğumuzu emrinizde olduğunuzu, bize ihtiyaç duyduğunuz her anda orada olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu programı düzenleyen başta Naim Aslanmirza başkanıma, dernek yönetimine emeği geçen herkese ve siz şehit yakınlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.