2 Ağustos tarihinde Mardin’de görevi sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ata Kıratlı anısına Bir Evim Holding tarafından doğduğu ilçe olan Kovancılar’da kütüphane açıldı.

Açılışa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye başkanları, kurum müdürleri, şehidin ailesi ve sevenleri katıldı.

KALDIRIM: GÖNÜLLERDE TAHT KURAN KARDEŞİMİZİN ADINI YAŞATMAK İÇİN AÇTIK

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “ Yakın zamanda şehadete yürüyen kardeşimizin adını yaşatmak için, Kalbimizde, gönlümüzde olan, Elazığ’ın gönlünde ve Bütün Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş kardeşimizin adını yaşatmak için bir kütüphane açarak, Anlamlı bir hizmete vesile olmuşlar. Bu açıdan tebrik ediyorum. Bizim milletimiz farklı bir millet. Şanlı bir millet, mazisi başarılarla dolu bir millet. Hep övündüğümüz, kıvanç duyduğumuz, mazisi olan gururlandıran bir millet. Sadece bize değil. Tüm insanlığa katkısı olan, insanı baş tacı yapmış. İnsana değer üstü değer veren hiçbir ayrım gözetmeksizin, Rengini, dinini, ırkını ayırmaksızın onu bir meta, sömürü aracı görmeksizin hizmet götürmüş ve götürmeye de devam eden bir millet. Dolayısıyla çok şerefli bir milletin evlatlarıyız bunun kıymetini bilelim. Şehit kanıyla boyanmadığı Hiçbir metrekaresi yoktur bu toprakların. Şehitlerimize ne kadar minnettar olsak azdır. Onların kıymetli ailelerinin elini, ayağını öpsek yeridir. Milletimizde hakkıyla bunu yerine getirmektedir” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHİDİMİZİN İSMİ HER ZAMAN VAR OLACAK

Vatan, millet ve bayrak uğrunda, şehit düşmüş kahraman şehitlerimizin hatırasını yaşatmanın önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Şerifoğulları; “Biz değerlerine bağlı bir milletiz. Varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizin şehadeti bizim en önemli değerlerimizden biridir. Bu anlayışla vatan toprağını kanlarıyla sulayan şehitlerimizi unutmamaya azami gayret gösteriyor, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şunu ifade etmeliyim ki şehit ailesinin yaşadığı acıyı hiç kimse tahmin edemez. Bu acıyı insan olarak hissetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak dinimizin kesin emri olarak onların ölü olmadığını biliyoruz. Onların ölmediğini insan aklıyla anlayabilme imkanımız yok. Ama şunu biliyoruz ki, şehidimiz cennete gitti. Mekanı cennettir. Annesine, babasına, kardeşlerine ve inşallah bizlere şefaatçi olacaktır. Gelecek nesillerin yetişeceği bu okulumuzda, bu kütüphanemizde şehidimiz Muhammed Ata Kıratlı’nın ismi her zaman var olacak. Bir Evim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi ve ekibini tebrik ediyor, şehidimiz adına ilçemizde kütüphane yaptırarak anlamlı bir faaliyete imza atmalarından ötürü kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimizden şehidimiz adına yaptırılan bu kütüphaneden en iyi şekilde istifade etmelerini rica ediyor, bu duygularla şehidimiz Muhammed Ata Kıratlı’nın nezdinde tüm şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

ALPAY: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ

BİREVİM Bir Gelecek Genel Müdürü Mustafa Alpay, “Elazığ’da çocuklarımızı Sanatla, kültürle ve bir takım sporla buluşturmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bunu memleketimize bir vefa borcu olarak görüyorum. Yaptığımız çalışmalara destek verdiği için ve ilimize katkılarından dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: MUHAMMED ATA KIRATLI KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTIK

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’nin Babası Hacı Ali Çiftçi, “Değerli kıymetli insanlarla hep birlikte Kovancılar meslek teknik Anadolu şehit uzman çavuş Muhammed Ata Kıratlı kütüphanesinin açılışını yaptık” diye konuştu.