Öğrencilerin Fen ve Sosyal bilimlere ilgilerini arttırmak ve eğlendirerek öğrenmelerine kolaylık sağlamak amacıyla Şehit Nadir İpek Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açıldı.

Fuar açılışına Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuar açılışı öncesinde öğrencilerin hazırladığı gösteriler katılımcılara sunuldu.

Daha sonra TÜBİTAK 4006 Bilim fuarının açılışı yapıldı.

Fuara katılanlar, proje stantlarını gezerek, öğrencilerden hazırladıkları projelerle ilgili bilgi aldılar.

Şehit Nadir İpek Ortaokulu Müdürü Ahmet Yıldız, 26 proje ile bilim fuarına katıldıklarını belirterek, amaçlarını anlattı.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ DONANIMLI ŞEKİLDE HAZIRLAMAKTIR”

Yıldız yaptığı konuşmada, “Okulumuz 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda 372 öğrenci ile eğitim öğretim görmektedir. Amacımız öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan öğretime donanımlı şekilde hazırlamaktır. Projemiz Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilimler ve İngilizce olarak 26 projeyle katılmış bulunmaktayız. Yorucu ve sıkı bir çalışmanın sonucu hem eğlenerek hem de daha iyi kavrayarak projemizi çıkarmış olduk” dedi.

Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Kıymet Yümlü, ilk kez bilim fuarına katıldıklarını belirterek, proje ile ilgili bilgi verdi.

“26 PROJEMİZİN 13 TANESİ ARAŞTIRMA, 13 TANESİ TASARIM PROJESİYDİ”

Yümlü yaptığı açıklamada, “Öğrencilerle birlikte 3, 4 aylık bir çalışmamız oldu. İlk defa katılıyoruz. 26 tane projemiz vardı. 13 tanesi araştırma 13 tanesi tasarım projesiydi. Çok güzel geçti. Destek veren öğretmen arkadaşlarıma, her aşamada yanımda bulunan öğrencilerime, eşime, aileme çok teşekkür ediyorum”