İLKSAN şehit eğitimcileri anma etkinliklerinin 2017 yılı programı Ağın’da düzenlendi.

23 yıl önce, 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılının açıldığı ilk gün olan 11 Eylül 1994 günü akşamında, okul lojmanından çıkarılarak vahşice katledilen şehit öğretmenler Ağın’da düzenlenen programla anıldı.

Anma programı Mazgirt-Darıkent şehitlerinin manevi huzurunda, Şehit Öğretmen Rüstem Şen’in kabrinin bulunduğu Ağın ilçesinde, şehidimizin evi ve kabrinin başında yapıldı.

Program kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Genel Müdür Mustafa Çağlayan ve Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ve Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Darıkent Katliamı Şehitlerinden Rüstem Şen'in, Ağın ilçesinde bulunan ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Abdullah Özadalı ve Ağın İlçe Milli Eğitim Müdürü Esvet Kaya, Şehidimizin babası Mustafa Şen'e Bayrak, Kur'an-ı Kerim ve Şehidimizin yağlı boya portresini hediye etti.

Daha sonra, Darıkent Şehitlerinden Öğretmen Rüstem Şen'in mezarı başında saygı duruşu, İstiklal marşı okunarak, Kuran tilavetini müteakiben dua edildi.

Gerçekleştirilen program ile Vedat İnan (Iğdır 25), Ali İhsan Çetinkaya (Diyarbakır 29), Metin Kaynar (Antalya 29), Buminhan Temizkan (Mersin/Tarsus 27), Rüstem Şen (Elazığ/Ağın 29) ve Mustafa Karınca(Denizli/Buldan 32) şehitleri, 23. Yıldönümünde anılmış oldu.