Öyle bir törendi ki, gözyaşları sel oldu, salona şehitlerimizin hüznü çöktü..

Mustafa Bilbay ilk ve Ortokulunda yapımı tamamlanan ve Şehitlerimiz Burhan Gatfar ve Ragıp Coşkun’un adlarının verildiği kütüphanenin törenle açılışı gerçekleştirildi.

Baskil Karaali Köyü’nde bulunan Mustafa Bilbay İlk-Ortaokulunda düzenlenen törene şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İhsan Akmurat, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

BAŞ: TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

Mustafa Bilbay İlk-Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Baş, “ Ulu Türk milletinin istiklali ve istikbali için, kanlarını sebil eden al bayrakta al olan şehitlerimize rahmet ve milletle anıyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Uğruna nice şehitlerimizi feda ettiğimiz, devletimizin daha güçlü hale gelmesinde en önemli adım şüphesiz eğitimdir” dedi.

GATFAR: BEN BİR ŞEY DİYEMEM

1 Eylül 2015 tarihinde Batman’da teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu evladı Komiser Yardımcısı Burhan Gatfar’ı şehit veren baba Zeki Gatfar’ın kelimeler boğazına düğümlendi, “ben bir şey diyemem” dedi ve sustu..

COŞKUN: ŞEHİTLİK İÇİME DOĞMUŞ DERDİ

4 Mart 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun Abisi Hasan Coşkun, “ Şehidimizin meşhur bir lafı vardır; Anne ileride ben çok büyük zengin olacağım ve seni bu hayattan kurtaracağım. Şehitlik içime doğmuş, demesi halen kulaklarımızdadır”

Geçtiğimiz haftalarda da evladının şehit haberini aldıktan sonra sergilediği duruş ile herkesin gönlünde taht kuran babaları Ahmet Rauf Coşkun’u kaybeden Abi Hasan Coşkun konuşmasını tamamladıktan sonra fenalaştı.. Coşkun’a salonda bulunanlar ilk müdahaleyi yaptı.

Törende şehit ailelerimizin hüznü tüm salonu sardı..

Tören kütüphanenin gezilmesi ile son buldu.