Baskiller Derneği “Hepimiz Biriz Biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle buluşmaya devam ediyor.

Programın bu defa ki durağı Keban oldu… İlçede düzenlenen programa Doğu Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Veysel Doğan, kahraman şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

ASLANMİRZA: BİR ARAYA GELEREK BİRLİKTE VE BERABERLİK MESAJI VERDİK

Baskilliler Derneği Başkanı Naim Arslanmirza, “Öncelikle geçtiğimiz gün şehit olan 2 uzman çavuşumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Milletine başı sağ olsun dileklerimi iletiyorum. Bir ölür bin diriliriz. Tabi onların vermiş olduğu kahraman mücadelenin sonucunda bugün biz ayaktayız. 82 milyon ayakta. Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimizin başı sağ olsun. Bugün “hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında Keban’da şehit ailelerimizle birlikteyiz. Onlarla birlikte sosyal bir aktivite olarak bir araya geldik şehit ailelerimizle birlikte. Bugün dünyaya verilen bir mesaj var; bir ölürüz, bin diriliriz. Dimdik ayaktayız. Biz bu vatan için her zaman gerek cephede olsun gerekse cephe gerisinde olsun. Bugün birlikte hareket ediyoruz. “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projemiz özellikle Alevi, Sunni, Kürt, Türk, komple Türk Milletinin unsurları olan gerek şehit gerekse gazilerimizle birlikte şehit aileleriyle birlikte Keban’ı ziyaret ederek, Keban’da bulunarak şehit aileleriyle bir araya gelerek birlikte ve beraberlik mesajı verdik. Onlarla birlikte tüm dünyaya haykırmayı bugün Keban’dan seçtik. Doğu Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri Federasyonu ile birlikte biz bu programı düzenledik. Ben Şehit Aileleri Federasyonu Başkanımız Sayın Veysel Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışmalarda bulundu” ifadelerini kullandı.

ÖNER: İNŞALLAH TÜRKİYE’MİZE, ÜLKEMİZE BİR ŞEYLER KATMIŞIZDIR

Baskilliler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Öner, “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz adlı projemizde İçişleri Bakanlığımız destekledi. Bu proje kapsamında daha önce yaptığımız eğitim seminerleri var, konferanslarımız var. Şehit ailelerine ziyaretlerimiz oldu. Şehit kabirlerine gittik, onları ziyaret ettik. Daha sonra bugün ki toplantıda da şehit aileleriyle bir Keban gezisi düzenledik. Bu kapsamda da burada yemek yiyoruz. Projemizin ikinci bir ayağı da terör mağdurlarıyla. Ne düşünüyorlar, ne istiyorlar, onlar ne diyorlar diye bunları tespit etmeye çalıştık. İnsanlar tabi evlerini, köylerini terk etmişler. İşlerini güçlerini terk etmiş mağdur olmuşlar. Terör mağdurları da projemizin ikinci bir ayağıydı. İnşallah Türkiye’mize, ülkemize bir şeyler katmışızdır” şeklinde konuştu.

EFER: ŞEHİT AİLELERİMİZE ALLAH’TAN SABIR DİLİYORUZ

Baskilliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Efe “Öncelikle Kanal Fırat Televizyonu kurucuları ve çalışanlarına programımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. “Baskilliler Derneği’nin yaptığı programa “hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” programında şehit ailelerimize Allah’tan sabır diliyoruz. Şehitlerimize de rahmet diliyoruz” dedi.

DOĞAN: 40’IN ÜZERİNDE ŞEHİT AİLELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

Doğu Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Veysel Doğan ise, “Biz Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyonu olarak böyle bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı özellikle Naim Arslanmirza Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlik içerisine bizi de dahil ettiği için. 40’ın üzerinde şehit ailelerimizle birlikte böyle bir topluluğun içerisinde, bu çalışmanın, burada olmaktan gerçekten kıvanç duyduk. İnşallah bundan sonraki bu takım faaliyetlerin içerisinde yer alacağımızı düşünüyoruz. Bu tür etkinliklerin içerisinde olmak, şehit ailelerimizle bir araya gelip bu acıyı, bu anıları, bu duygusal paylaşımları bir arada yaşayabilmek, bizim şehit ailelerimizin derneği olarak değil de başka bir derneğin etkinliğinin içerisine dahil olmak da tabi bizi fevkalade onure etti. Şehit ailelerimizin huzurunda derneğim, federasyonum adına tabi ki diğer bize bağlı olan derneklerimizin adına da Sayın Naim Başkan’ıma da Kanal Fırat Televizyonuna da çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizde Naim Başkanımla birlikte beraber ortak çalışmalarımız olacak inşallah. Özellikle Kanal Fırat Televizyonuna, Naim Arslanmirza Başkanıma, şehit aileleri ve federasyonum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL