Ahmet Kabaklı Anadolu lisesi, Cemil Meriç Fen Lisesi, Kaya Karakaya Fen lisesi, Mehmet Koloğlu Fen Lisesi ile Kaya Karakaya spor Lisesi idarecileri, öğretmen ve öğrencileri garnizon komutanlığı şehitliğini ziyaret etti.

Şehitlerimizin mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından eller semaya kaldırıldı, dualar edildi.

“VATANI OLMAYANIN NAMUSU DA OLMAZ”

Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi Müdürü Murat Koç yaptığı konuşmada, “Gençlerimizi vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur” diyerek şöyle devam etti: “Rabbimden vatanı uğruna şehit olan bu yüce insanlara rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Rabbim bizleri onların şefaatlerine nail eylesin. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Vatan sevgisi imandandır düsturundan hareketle burada şehitlik makamında yatan şahsiyetlere emanetiniz emanetimizdir diyoruz”

“AMAÇ ÖĞRENCİLERE VATAN, MİLLET SEVGİSİNİ AŞILAMAK”

Cemil Meriç Fen Lisesi Müdürü Erdal Aydın ise, amaçlarının öğrencilere vatan, millet sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.

Aydın, “Amacımız vatanına, milletine karşı öğrencileri hassas duruma getirmek. Bu hassasiyetlerini ortaya çıkarmak. Öğrencilerimiz bu vesile ile şehitlere gelip birer Fatiha okumasıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrenciler Garnizon komutanlığı şehitliğinde hatıra fotoğrafı çektirdi.