Şehitlerimizin Unutulmaması İçin

Elazığlı Türk Halk Müziği sanatçısı Aygün Çam, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen iki yakını için bir marş besteledi, seslendirdi ve eser için bir de klip çekti. İşte o duygu yüklü marş...

Şehitlerimizin Unutulmaması İçin

15 Temmuz hain darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Elazığlı kahramanlarımız Eyyüp Oğuz ve Hüseyin Göral

İşte bu kahramanlarımız ve daha niceleri unutulmasın diye, isimleri hep yaşasın diye bir marş bestelendi.

Bu marşı şehitlerimize çok uzak bir isim değil, o acıyı ateşin düştüğü yerden hisseden Elazığlı Türk Halk Müziği sanatçısı Aygün Çam yazdı ve besteledi.

“ÖNCE DUA SONRADA ONLARIN KAHRAMANLIKLARININ UNUTULMAYACAĞI ESERLER YAPILMALI”

Marşı Kuzeni Eyyüp Oğuz ve akrabası Hüseyin Göral için yazan Çam, “Yaklaşık 1.5 yıldır üzerinde çalıştığımız bir klipti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen kuzenim, şehit Eyüp Oğuz ve şehit Hüseyin Göral anısına hazırlamış olduğum bir eser. Maalesef yinelediğim gibi kuzenimi kaybettim. Şehit Eyüp Oğuz teyzemin oğlu idi, şehit Hüseyin Göral ise yakinen akrabam ve çocukluk arkadaşım idi. Onlar için bir şeyler yapma hissiyatını kendimde hissetim. Duadan sonra onların anısına neler yapabiliriz dedim, benim için ikisi de kahramandı. Onlarca, yüzlerce, binlerce operasyonda yer aldılar. Ömer Halisdemir gibi Eyüp Oğuzda Türkiye için devletimiz için ülkemizin bekası için önemli bir isim. Hüseyin Göral’da aynen öyle. Önce dua edilmeli sonrada onların kahramanlıklarının unutulmayacağı eserler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ YAŞATILMALI, SAHİP ÇIKILMALI”

Ticari amaç gütmediği marş için destek beklediklerini söyleyen Elazığlı Türk Halk Müziği sanatçısı Aygün Çam, “15 Temmuzdan 1 ay sonra marşı kaleme aldım. İşlemler tamamlandıktan sonra Elazığ Özel harekât timi sayesinde klipimizi çektik. Klipimizi çekerken şehidimiz Hüseyin Göral’ın dayısı, Yusuf boydak abimiz gerçekleştirdi. Her anında gözyaşı ile hazırladık. Hiçbir ticari kaygımız, siyasi kaygımız olmadan tamamıyla kendi içimizde yaşadığımız acılardan oluşturduk. Hiçbir ticari beklentimiz yok. Sadece isimleri unutulmasın yaşatılsın. Elazığ halkıda şehitlerimize sahip çıksın. Bütün şehitlerimiz yaşatılmalı, sahip çıkılmalı. Umarım klipimizin eserimizi beğenirler, izlerler ve nesilden nesile aktarılır diye temenni ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137