Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı açıklamada 545 bin metrekarelik bir alana sahip Asri Mezarlık alanına ek olarak, 460 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı oluşturulduğunu ve 4 Ocak 2018 tarihinden itibaren parsel satışlarına başlanacağını ifade etti.

BAŞKAN YANILMAZ: “HARPUT’U MEZARLIKLAR ŞEHRİ OLMAKTAN KURTARDIK”

Göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Harput’ta mezar defnini yasakladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, "Harput’u bir mezarlıklar şehri olmaktan kurtarıp, tarihi kimliğine, tarihi misyonuna uygun hale getirerek çalışmalarımıza başlamıştık. Ancak yeni mezar defin yerlerinin de oluşması gerekiyordu. Asri mezarlıkta bugüne kadar 545 bin metrekarelik mezarlık alanına ek olarak 460 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı oluşturarak parselasyonunu yaptık. Aile mezarlığı olarak da 04 Ocak 2018 tarihinden itibaren hemşerilerimizin hizmetine sunmaya başlayacağız “dedi.

Yeni mezarlık alanında 50 metrekareden başlayan aile mezarlıklarının yollarını, etrafındaki çitlerini belediye olarak kendilerinin karşılayacaklarını dile getiren Başkan Yanılmaz," Parselasyon satışlarını da yaptıktan sonra hemşerilerimiz kendi aile mezarlıklarını kullanma imkânına sahip olmuş olacaklar. Parselasyonları belli olacak hemşerilerimiz hangi aile mezarını almış olduklarını bilecekler ön kabuller, ön şartlarla ve ön satışlarla inşallah yarından itibaren mezarlıklar müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz bir ekip tarafından bu satışlara başlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Cenaze hizmetlerinde ülke genelinde bütün illere gidiş gelişleri definlerle, mezarlıklarla ve cenaze nakliyesiyle ilgili uçakla nakil edilmesinin ücretsiz olarak devam ettiğini anımsatan Başkan Yanılmaz; “Elazığ’daki ücretsiz

cenaze hizmetlerimiz devam ediyor. Aile mezarlığı da çok istenilen ancak bugüne kadar yer olmadığından dolayı çözüm bulamadığımız bir konuydu. Yeni açtığımız 460 bin metrekarelik mezarlık alanıyla hemşerilerimizin aile mezarlık isteklerini de bu şekilde karşılamış olacağız” dedi.