Elazığ STK platformunun açıkladığı sonuç bildirgesi şöyle:

Elazığ STK platformu olarak; tüm zamanlardan daha çok bir araya gelip kenetlenme ihtiyacı duyduğumuz şu günlerde, tamamen iyi niyet ile hareket ederek şehrimizin sorunları ve çözüm önerileri hususunda toplantılar tertip etme ihtiyacı hissettik. Buna binaen Elazığ STK Platformumuz moderatörlüğünde "Şehrimiz için birlikteyiz" adını verdiğimiz toplantıların ilkini gerçekleştirmek üzere

- İlimiz Valisi,

- Belediye Başkanımız

- Tüm Milletvekillerimiz

- Tüm Siyasî Parti İl Başkanlarımızı

davet ettik.

 23 Aralık 2020 çarşamba günü saat 19:00' da videokonferans yöntemiyle ilk toplantımızı başlattık ve toplantımıza;

- CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,

- Saadet partisi il başkanı Abdullah Akın,

- Yeniden Refah Partisi il başkanı Erhun Karakuş

- Deva partisi il başkanı Murat Dağhan

- Hüda-Par il başkanı Yasin Kavaklı,

Ve Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü Servet Yaşar Özdemir ile platformun Çalışma Grubu katılım gösterdi.

Toplantı çerçevesinde ilimiz için aciliyet arz eden sorunlar, çözüm önerileri, teklifler tartışılıp görüşülmüş ve aşağıdaki maddeler sonuç bildirgesi haline getirilmiştir.

1) İlimizin yaşadığı deprem sürecinden sonra bugünlerde orta hasarlı konutların boşaltılması için tebligatlar yapılmış olup halkın bu kış mevsimi içerisinde kiralık ev bulamayacakları ve büyük sorunlar ile karşılaşacakları belirtilmiş ve  konuyla ilgili kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiği, hasar tespitinin yeniden yaptırılması ve gerekirse güçlendirme ile ilgili faizsiz kredi miktarının arttırılması konuşulmuştur.

2) İlimizde kurulu bulunan konteyner kentlerinde yaşayan vatandaşlarımızın KYK yurtlarına yerleştirilmesi istenilmiştir.

3) Şehrin sorunları ve gelecek planlamaları ile alakalı olarak ortak aklın yürütülmediği ve sivil toplum örgütlerinden görüş alınmadığı bildirilmiştir.

4) Deprem nedeniyle hasar görmüş bazı köylerde çalışmaların halen başlatılmamış olduğu ve genel olarak köylerde mağduriyetlerin yaşandığı bildirilmiştir.

5) Şehirdeki bürokrat atamalarında "bizim adamımız" mantığı yerine liyakat ve ehliyet esaslı hareket etmenin şehrin menfaatine olacağı belirtilmiştir.

6)TOKİ bünyesinde yapılan konut alanlarında okulların yapılmadığı tespit edilmiş ve bu hususa bir an önce müdahale edilmesi gerektiği görüşü bildirilmiştir.

7) İlimizde işsizlik oranının sürekli arttığı tespit edilmiş bu sorunun çözülebilmesi için yeni iş sahaları ve işlikler üzerinde çalışma yapılması önerilmiştir.

8) Elazığ Sanayi Sitesinin ihtiyacı karşılamada küçük kaldığı, sanayi sitesi içerisinde araçların park edilecek yerlerinin bile kalmadığı hususları tespit edilmiş bu hususla İlgili çalışmaların acilen başlatılması önerilmiştir.

9) Gençlerde uyuşturucu kullanım oranının arttığı ahlaki ve manevi çöküntülerin oluştuğu tespit edilmiş ve bu hususta tedbirlerin alınması tavsiye edilmiştir.

10) Her mahallemize teknik donanıma sahip bir kütüphane ve görevli bir rehberlik uzmanının bulundurulmasi tavsiye edilmiştir.

11) Kapalı ibadethanelerin tadilatlarının bitirilip ibadete acilen açılmaları istenmiştir. (Bu konuya örnek olarak İzzetpasa camii verilebilir.)

12) İlimizin master planının yeniden yapılması tavsiye edilmiştir.

13) Pandemi nedeniyle ilimizde atıl olan hastahanelerin (SSK ve Devlet hast.)her ihtimale karşı tam teşekküllü hale

getirilip bekletilmesi tavsiye edilmiştir.

Eski devlet hastahanesinin bulunduğu bölgedeki ticarethanelerin de düşünülerek bu bölge ile alakalı yatırım ve iyileştirme çalışmalarının yapılması tavsiye edilmiştir.

14) Fırat Üniversitesine ait yeni Diş Hastanesi'nin yeriyle alakalı yerlerinden olan okulların mutlaka mahallede  yakın bir yere yapılması, Diş hastanesinin de uzak bir yere götürülmemesi hatta uygun olabilirse eski Harput yahut Devlet hastanelerinden birine yapılması. Buna benzer kararlar alınmadan önce paydaşlardan görüşlerin alınması gerektiği bildirilmiştir.

15) İlimiz Karşıyaka mahallesine bağlı Beyyurdu küme evleri olarak bilinen bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sahip oldukları arazilerinin TOKİ tarafından satışa çıkarıldığı ve TOKİ'nin orantısız bir şekilde şehrin hazineye ait arazilerini bünyesine katıp satış yaptığını ve bu hususların hemşehrilerimiz nezdinde sıkıntı olusturduğu için bu haksızlıkların acilen giderilmesi konu edilmiştir.

16) TOKİ'nin yaptığı bazı konutlarda şehrin dokusuna uygun olmadığı, imalat isçiliklerinin kötü olduğunu ve halkın talepleri dikkate alınarak yapılmadığı ve kura çekimlerinin yanlış olduğuna işaret edildi.

17) Şehirde elbette hükümet tarafından yapılan güzel işlerin ve yatırımların da olduğu ve bunun da bizler tarafından zaman zaman  takdir edilip dile getirildiği ve ayrıca bu tür toplantılara iktidar kanadından yetkililerin de katılması gerektiği ve bu hususlarda görüş bildirmeleri beklendiği belirtildi.

18) İdarecilerimizin bir makama gelirken STK'lara yönelik olarak " Bu şehri sizlerle birlikte yöneteceğiz" sözlerinin unutulduğu ve bu söze uygun olarak hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

19) Pandemi nedeniyle işyerleri kapanan esnafa yönelik desteklerin arttırılması. Gerekirse esnafların aldıkları kredilerinin 1 yıllık ertelenmesi.

20) Şehirde yerel esnafın desteklenmesi hususunda çalışmalar yapılması.

21) Şehrin kronikleşmiş sorunlarından sulama projelerinin takibi ve şehirde otopark problemi ile ilgili çalışmalar yapılmasının gerektiği...

22) Bir zamanlar Tarım şehri iken yanlış politikalar nedeniyle her geçen gün kan kaybeden çiftçimize ve köylümüze yönelik desteklerin arttırılması hususları görüşülmüştür.

23) Bu toplantıların mutat hale getirilip devam ettirilmesi ve şehrin sorunlarıyla alakalı muhataplar ve icra makamları noktasında iktidar kanadından tarafların bu toplantıları dikkate alıp katılmaları gerektiği görüşleri ifade edildi.