"Şehrin Ekonomisini Canlı Tutmak Önemli"

Eylül ve Ekim ayları arasında yapılacak olan inşaat, yapı ve mobilya ile tarım, hayvancılık fuarıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Kültür Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kalıcı fuar alanı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"Şehrin Ekonomisini Canlı Tutmak Önemli"

Elazığ, 20-30 Eylül tarihleri arasında İnşaat, Yapı ve Mobilya Fuarına,

4-7 Ekim’de de Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na evsahipliği yapacak.

İki fuar öncesi Kültür Park’ta tanıtım ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk katıldı.

 YANILMAZ “EKONOMİ CANLI TUTULMALI”

Toplantıda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehirlerin gelişmesi için ekonominin canlı tutulması gerektiğini söyleyerek “ Siz bir şehrin yollarını, caddelerini, kaldırımlarını, parklarını ne kadar iyi yaparsanız yapın eğer ekonomi canlı değilse şehir hareketli değilse şehire para girdisi girmiyorsa bir anlam ifade etmez. Yollar kaldırımlar ne işe yarar; şehirde yapılan yollar, kaldırımlar, parklar şehrin yaşanabilir hale gelmesine vesile olur. Yaşanabilir hale gele bir şehre bu defa yatırım gelir. Yatırımın olduğu yere bu sefer üretim gelir. Üretimin olduğu yerde pazarlama akabinin de para girdisi olur. Yani işin başlangıcı şehrin imarından şehrin yapılanmasından geçiyor” ifadelerini kullandı.

“FUARLAR SATIŞ YAPILAN YERLER DEĞİL”

Elazığ’da gerçekleştirilecek olan fuarlarla ilgili bilgiler veren Başkan Yanılmaz, Türkiye’nin Elazığ’a akın edeceğini söyleyerek “ 20 – 30 Eylül tarihinde yapacağımız inşaat ve mobilya ve dekorasyona fuarı yine 4 – 7 Ekim tarihlerinde yapacağımız ikinci gıda tarım ve hayvancılık fuarı akabeninde 16 – 18 Kasım tarihlerinde yapacağımız iş ve istihdam fuarı 23 Kasım ve 2 Aralık tarihinde yapacağımızı ikinci kitap fuarı son bahar itibari ile Elazığ’ın çok canlı bir döneme gireceğini işaretini ortaya koymaktadır. Elazığ’da ki üreticilerimiz kendi ürünlerini burada tanıtma fırsatına sahip olmuş olacaklar. Fuarlar satış yapılan yerler değil” diye kaydetti.

 ÖZTÜRK “EL BİRLİĞİ İLE BU ZİYARETÇİ BOYUTUNU ARTIRABİLİRİZ”

Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk de, fuara çevre illerden ziyaretçi gelmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte çalışma yapmayı önererek “ Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarımız haızr buradayken ben sizden bir ricada bulanacağım. Hep beraber ziyaretçi boyotunu oluşturalım. Malatya, Bingöl, Tunceli her ilden bir otobüs gelse orada ki meslektaşlarınızdan ya da şube başkanlarımızdan rica etseniz biz bu otobüslerin giderini yakıtını veya kirasını karşılaşamaya hazırız. El birliği ile bu ziyaretçi boyutunu artırabiliriz. Burada da Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza çok iş düşüyor. İstersen arzu ederseniz bu konuda Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımız ile bir komitede de oluşturabiliriz” şeklinde aktardı.

YANILMAZ “ İNSANLARIN YÜRÜME MESAFESİNDE ÇOK RAHATLIKLA GİDECEĞİ BİR ALANDA OLSUN

Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin eksiklikleri sıraladığı toplantı sonunda yeniden bir değerlendirme yapan Başkan Yanılmaz, kalıcı fuar alanı ile ilgili çalışmalara değindi ve geçmiş fuarlarda yaşanan sıkıntıların da giderileceği sözünü vererek “ Elimizde birkaç farklı alanlar var. Hedefimiz şu öncelik ile insanların yürüme mesafesinde çok rahatlıkla gideceği bir alanda olsun. Bunun ile ilgili geçen hafta içinde Ankara’da bir kısım görüşmelerimiz oldu. Olumlu bir şekilde ilerliyor. Sonucunu daha sonra belirliyor. Ancak planladığımız ve projesini hazırladığımız fuar alanı nereye karar verirsek oraya yapılacak olan bir fuar alanı şeklinde hazırlığımızı devam ettiriyoruz. Biraz burada bir emri vaki olsun bizim Kültür Park ekibimiz burada bir stant kiralasın yemekleri çıkartısın. Yemek yemek isteyen misafirler orada yemeğini yesin. Gelirden ziyade bir hizmeti yama gayreti içinde olalım. Bunu yapalım. İkincisi tabi lavabo ve diğer ihtiyaçların karşılanması lazım. Biz orada prefabrik bir alan oluşturalım. Kendimiz oluşturalım. Kanalizasyona bağlayalım. Hem lavabo hem mescit ihtiyacı da bu şekilde karşılanmış olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137