Şeker İşçileri Ayağa Kalktı, Sesleri “MAĞDURUZ” Diye Yükseldi

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü bin 500 eleman alacağını duyurunca, Elazığ Şeker Fabrikasının geçici işçileri, hak bizim hakkımızdır diyerek, önce içerideki yarayı kapatın sonra dışarıdan alım yapın çağrısında bulunarak yetkililere seslendi…

Şeker İşçileri Ayağa Kalktı, Sesleri “MAĞDURUZ” Diye Yükseldi

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü bin 500 eleman alacağını duyurunca, Elazığ Şeker Fabrikasının geçici işçileri, hak bizim hakkımızdır diyerek, mağduriyetlerini dile getirdiler.

“SIFIRDAN ELEMAN ALINMASI BİZLERİ ZOR DURUMA SOKACAK”

Elazığ Şeker Fabrikası işçilerinden biri, “Genel müdürlüğümüz tarafından bir duyuru yayınlandığı söyleniyor.  Dışarıdan KPSS imtihanına girip yüksekokulu ve sanat okulu mezunu olmak kaydıyla bin 500 tane personel alımı gerçekleştirileceğini söylüyorlar daimi personel olarak. Tabi bu işlem gerçekleştiği taktirde bizler Şeker Fabrikasında yaklaşık bin 500’e yakın geçici olarak çalışan işçileriz. Bizlere bu haklar verilmesi gerekirken bizler göz ardı edilip yeniden sıfırdan eleman alınması bizleri zor duruma sokacak. Biz son 20 yıldır 9 ay 9 gündür çalışıyoruz. Ama bu işlem gerçekleştiği taktirde bizlerin çalışma süresi tekrar 4 aya düşecek. Buda ister istemez bize mağduriyet oluşturacak sıkıntı oluşturacak” diye kaydetti.

“İHTİYAÇ VARSA ALIMIN ÖYLE GERÇEKLEŞMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

“Önce içerdeki yarayı kapatın, sonra dışardan alım yapın” çağrısında bulunan işçiler, “Beklentilerimiz genel müdürlüğümüzden bir açıklama yapılması. Tabi ifadelere göre muhakkak arkadaşlar içinde uğraşılıyor deniliyor ama herhangi bir açıklama, sağlıklı bilgi yok. Bu kadronun öncelikle şeker bünyesinde çalışan arkadaşlara verilmesi. İhtiyaç varsa bizlerin üzerinde gerçekleştikten sonra yine ihtiyaç varsa alımın öyle gerçekleşmesini talep ediyoruz” dedi.

“KADRO VERİLİYORSA BİZ HAKKEDİYORUZ”

Bir diğeri ise, “Alınacak arkadaşlar sanat okulu mezunu. Yüksek okulu mezunu arkadaşlarımız var. Alınacaksa bizden alınması lazım. KPSS’den alınırsa bize büyük haksızlık olur diye düşünüyorum. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Burada bir mağduriyet söz konusudur. Eğer bir kadro veriliyorsa bizlere verilmesi lazım. Çünkü ben 22 dönemdir orada çalışıyorum, emek veriyorum. İnşaat kısmı ağır bir iştir. Hep beden gücü ile yapılan iştir. Orada ben 22 senedir o eziyeti çekmişim zaten eğer bir kadro veriliyorsa bize verilmesi lazım. Herkes kendi dalında bir ustadır. Gelen arkadaşlara biz karşı değiliz, onarda bizim kardeşlerimizdir. Eğer bir kadro veriliyorsa bize verilsin sonra eksiklikler tamamlansın. Bu şeker fabrikasında bir gelenektir. Alttan alıp üste çıkarsınlar. Kadro veriliyorsa biz hakkediyoruz” ifadelerini kaydetti.

“ÇALIŞAN MUVAKKAT ARKADAŞLARA VERİLSİN”

Dertli mi dertli olan fabrika çalışanları,  “Eğer bir kadro verilecekse önce şeker fabrikası bünyesinde çalışan muvakkat arkadaşlara verilsin, bugüne kadar bu alsınlar” dedi.

“KENDİ BÜNYEMİZDE KADRO ALIMININ OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

İşçilerden bir diğeri ise, “1998 yılında kurum içinde kadro imkanı açıldı o imtihana bizlerde girdik ve kazanamadık kazanan arkadaşlarımız oldu o yıldan beride kadrolu çalışıyorlar şeker şirketi kendi bünyesinde kendi sınavını yaparak bünyesindeki geçici işçilerden kadro işlemi gerçekleştiriyordu ama şimdi yasa değişikliğine göre bu işlemler artık öze iş yerine giren işletmelerde bu işlemler gerçekleştirilmeyecek kendi bünyesinde değil de dışardan alım olacağı söyleniyor bizlere tabi bu bahsettikleri yasa geçerli olursa sonuç itibari ile mağdur olacağız. En son 2005 2006 yıllarında 180 gün çalıştıktan sonra o şekilde kadro alımı gerçekleşiyordu şuana kadar hiç dışardan alım olmadı aynı bu şekilde kendi bünyemizde kadro alımının olmasını talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.  

“YASAL BİR DAYANAK YOK”

Elazığ Şeker Fabrikası işçilerinden bir diğeri ise, “Son iki yıldır 9 ay 10 gündür çalışıyoruz olmayacaksa dahi bunun garantisini versinler bize yazılı bir açıklama yapsınlar ya da kanun gerekiyorsa bununla ilgili bir düzenleme yapsınlar, Bakan beyle görüşsünler 9 ay 29 ibaresinin sözünü bize versinler çünkü bize sözler söyleniyor ama yasal bir dayanak yok” dedi.

“GEREKEN KADROMUZU VERSİNLER”

Bir diğer işçi ise, “1998’den bu yana geçici işçi olarak çalışıyorum, yeni alınacak arkadaşlar sanat okulu mezunu bizde sanat okulu mezunuyuz Yüksek Lisans mezunu arkadaşlarımız var yani eleman alınacaksa bizden alınması lazım bu mağduriyetimizin giderilmesi lazım. Bu konuda yasal anlamada ne gerekiyorsa yetkilerden bunu yapılmasını talep ediyoruz bize gereken kadromuzu versinler” diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137