İYİ Parti ve CHP’nin Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren ve yüzde 17.05 oy alan Ali Şekerdağ, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

ŞEKERDAĞ: NE MAKAM NE DE MEVKİ İÇİN BU YOLA ÇIKMADIĞIMI İFADE EDİYORDUM

Ali Şekerdağ, “Sevgili Elazığlı hemşehrilerim, hepinize sevgiler ve saygılarımla. Dün hem Elazığ’da hem ülke genelinde bildiğiniz gibi yerel seçimleri yaşadık. Elazığ’da da AK Parti Adayı Şahin Şerifoğulları seçimi kazandı. Ben kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde memleketimize güzel işler yapar umuduyla bir beklenti içerisinde olduğumu da ifade etmek istiyorum. Ne makam ne de mevki için bu yola çıkmadığımı ifade ediyordum. Bana belediye başkanı olmam noktasındaki teklif aynen şöyleydi; amam senin makam ve mevkiye ihtiyacın yok ama şehrin sana ihtiyacı var. Böyle bir teklif geldiği zaman ben şehrimi çok seven, gerçekten şehrime her türlü fedakarlığı yapan bir insan kimliğiyle bu teklife evet dedik ve bismillah dedik yola çıktık” ifadelerini kullandı.

ŞEKERDAĞ: İNSANLARIN BU BEKLENTİLER İÇERİSİNDE OLMASI ONLARIN EN TEMEL GÖREVİDİR

Sandıktan çıkan sonucun demokrasi olduğunu ifade eden Şekerdağ, “Sandık, milletin ömnüne ne için konulur? Milletin kararına saygı duymak için kullanılır. Sandıktan çıkan netice demokrasidir, hürriyettir ve adalettir. Seçilen insanların da hem demokrasiye hem hürriyete hem de adalete kesin bir şekilde itaat etmeleri ve kendilerini seçen insanları bu beklentiler içerisinde olması onların en temel görevidir. İnşallah bizim de seçtiğimiz insanlar bunlara dikkat ederek Elazığ’a hizmet ederler diye düşünüyorum. Seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak; biz 2 partinin adayı olarak seçime girdik. Yaptığımız araştırmalara göre, mahalleden gelen seçim sonuçlarına göre hem İYİ Parti tabanından hem de Cumhuriyet Halk Partisi tabanından gerekli desteği göremediğimizi gördük. Sadece Alevi vatandaşlarımız yani Feyzi Çakmak, Esenler ve, Yıldız Bağları’ndaki mahalleler dışında Cumhuriyet Halk Partisi tabanından bir oy desteğinin olmadığını gördük. Bunu da hem genel merkezler seviyesinde inşallah önümüzdeki dönem içerisinde masaya yatıracağız” şeklinde konuştu.

ŞEKERDAĞ: KAZASIZ, BELASIZ BİR SEÇİM YAŞADIK

Ali Şekerdağ, “Aldığımız oy bana göre bizim ve gönül dostlarımızın aldığı şahsi oylarımızdır. Elazığ gerçekten güzel bir seçim yaşadı. Kazasız, belasız bir seçim yaşadık. Seçilen arkadaşıma tekrar Elazığ adına hayırlı olsun diyorum, tebrik ediyorum. Biz Elazığ’da yaşıyoruz. Elazığ’ın gerçekten iyi ye gitmesi, 2023 yıllarında kendini ifade eden bir il olması, hatta 200’ye yürüyen şehrin sorunlarının halletmiş, bitmiş olması adına bu yola çıkmıştık. Ama sandıktan çıkan karar bizim başımızın üzerinedir. Burada yapılacak herhangi bir iş veya herhangi bir duruş yoktur. Ben Elazığlı hemşehrilerime tercihlerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bundan sonra yürüyeceğimiz yolda herkesin yardımcısı olsun diyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL