İYİ Parti ve CHP'nin Millet İttifakı adayı olarak Elazığ Belediye Başkan Adayı gösterilen Ali Şekerdağ, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Güne Nakliyeciler Sitesi Kamyon ve Tır Garajı ziyareti ile başlayan Başkan Adayı Şekerdağ, esnafları tek tek gezerek taleplerini dinledi. Ziyaretleri kapsamında Doğukent Mahallesine geçen Şekerdağ, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada projeleri hakkında bilgi veren Şekerdağ, yaklaşan seçim için destek istedi.

Daha sonra Heylanlılar Derneğine geçen Şekerdağ’a CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da katıldı. Dernek üyeleri ile bir araya gelen Şekerdağ ile Erol, istişarelerde bulunarak, seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na geçen Şekerdağ ile Erol’a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen iki, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin önemine değindi.

ŞEKERDAĞ: İYİ Kİ BU YOLA ÇIKMIŞIZ

Şehrin kendilerini sahiplendiğini dile getiren Başkan Adayı Şekerdağ, “ Esnaf ve çok değerli abilerimizi kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Doğukent mahallesinde de her yerde gördüğümüz ilgi ve alakayı görüyoruz. İnşallah, 31 Mart akşamı bizden bekledikleri başarıyı kendilerine hediye ederiz. Geziyoruz, görüyoruz Allah’ın izniyle bir sıkıntı yok. Bu benim 8’inci seçime girişim. Hiçbir seçimi kaybetmedim. İnşallah, bu seçimi de kaybetmeyeceğiz. Benim buna inancım tam. Bu duygu ve düşüncelerle bize desteklerini esirgemeyen, canı göünlden destek veren tüm abilerime, ablalarıma, kardeşlerime en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bismillah dedik bu yola çıktık. İyi ki bu yola çıkmışız. Şehir bizi sahiplendi. Şehir, bizi yüreğine gönlüne koydu. İnsanların ilgi ve alakasını görüyorum. Karşı kaldırımdan geçen vatandaş yolunu değiştirip bize hayırlı olsun demeye geliyor. Bu da siyasette çok ciddi bir duruş demektir. Rabbim inşallah bizi mahcup etmez. Tabiri caizse nasip olmazsa dayak bile yemezsiniz. Nasip olmuşsa önümüzde hiçbir engel olmadığını görüyorum. Elazığ Nakliyeciler Sitesi’ndeki çalışanlarına başarılar diliyorum. Bazı sorun ve sıkıntıları vardı. Sıkıntılarını bizlerle paylaştılar. Çok ciddi problemleri yok. Ancak göreve geldiğimiz zaman çözeceğimizi kendilerine ifade ettik” dedi.

EROL: ŞEKERDAĞ SORUNLARI BİLEN ADAYIMIZ

Belediye başkanının herkes için eşit ve adil koşullarda hizmet götürmesi gerektiğine değinen Milletvekili Gürsel Erol ise," Her evde, köyde ve her yerleşim yerinde bir sorun var. Sorunlar inanılmaz büyük. Siyasetçi olarak bizim görevimiz de sizleri doğru bilgilendirebilmek, sizlere önümüzdeki siyasi süreçle ilgili kendi düşüncelerimizi anlatıp sonra oy kullanma sürecini sizin vicdanınıza terk etmek. AK Parti, Elazığ’da belediye başkanlığını kaybederse inanın Elazığ’ın sorunları çözülmeye başlanacak. Belki ilk bakanlar kurulu Elazığ kökenli bir bakan da olacak, bugüne kadar hiç verilmemiş. Belediye başkanlığı bir kamu görevidir. Sonuç itibarıyla siyaseten seçilirsiniz ama belediye bir devlet dairesidir. Orayı yöneten kişinin bir yönetim hikayesinin ve başarısının olması lazım. Oraya gelen insanın herkese adil ve herkesin belediye başkanı olması lazım. Belediye başkanlığı yalnızca bir siyasetçi veya kamu görevlisi değildir aynı zamanda kentin abisidir. İnsanlar arasında ağırlık koyabilecek bir kişidir. Gönül adamı misyonu da var. Hem devlet kurumunu yönetecek hem de toplumun milli ve manevi değer yargılarına sahip çıkacak topluma abilik yapacak. Biz de bunu düşündük ve Ali Şekerdağ’a karar verdik. Çünkü bizim için önemli kıstaslar var. Belediye başkanı yapacağımız adayın, yönetim hikayesinin olması lazım. Ali Bey’in o bilgisi birikimi var. Elazığ’da istihdam alanı yaratmış ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde de konulara hakim olmuş, uluslararası sempozyumlara katılmış ve sorunları bilen bir adayımız. Bunun için dedik ki, milletvekilliğinde oluşturduğumuz farkla belediye başkanlığında da bu farkı yaratabiliriz. Eğer Ali Şekerdağ’ı belediye başkanı yaparsak, bu kente yeni değerler üzerine yeni istihdam alanı oluşturan, işsizliğe çözüm bulan kentin değerlerini geliştiren ve kente abilik yapacak birisidir” ifadelerini kullandı.