İlimizin köklü spor kulüplerinden Şekerspor’da uzun bir aradan sonra yeniden 1. Amatör futbol ligine yükselmenin sevinci yaşanıyor.

Şekerspor kulübü, düzenlenen iftar programıyla hem şampiyonluk kupasını aldı, hem de emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Yurtbaşı’ndaki Şeker fabrikasında gerçekleştirilen iftar programına Yurtbaşı belediye başkanı Yasin Yılmaz, Şeker fabrikası müdürü Mümtaz Çelik, ASKF başkanı Mustafa Gür, TÜFAD Elazığ şube başkanı Münir Yılmaz, Elazığ Belediyesi Kültür müdürü Ahmet Özden Özen, spor taban birliklerinin temsilcileri, sporcular ve çok sayıda misafir katıldı.

GÜR: YEMEKTE ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE OLALIM DEDİK

ASKF Başkanı Mustafa Gür, “Şeker Fabrikası iftar programındayız. Öncelikle bu nezih ortamı bizlere hazırlayan Şeker Fabrikası Müdürümüz Mümtaz Çelik Bey’e, şahsım ve yönetim kurulum adına, spor taban birlikleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Şekerspor Kulübümüz ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İlimiz 1. Amatör Kümeye yükseldi. Bu nezih ortam içerisinde bizlerde federasyon olarak hem kupasını verelim dedik hem de yemekte arkadaşlarımızla birlikte olalım dedik” ifadelerini kullandı.

EKRE: ALLAH’A ŞÜKÜR NASİP OLDU BU SENE TEKRAR 1. AMATÖR KÜMEYE DÖNDÜK

Şekerspor Kulüp Başkanı Hasan Ekrem ise, “Şekerspor Elazığ’ın en eski en köklü kulüplerinden biri. Tabiri caizse futbolumuzun lokomotifi olmasına rağmen bu özelleşme kapsamından ötürü 3 yıl önce takım o günkü yönetim tarafından ligden çekildi. Daha sonrali süreçte 2. Kümede iki defa final maçı oynadık   ilk yıl penaltılarda elendik, ikinci yıl 1-0 mağlup olarak elendik. Allah’a şükür nasip oldu bu sene tekrar 1. Amatör kümeye döndük” şeklinde konuştu.

ÇELİK: DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Şeker Fabrikası Müdürü Mümtaz Çelik da, “Şekerspor 2 yıldır uğraşıyordu ikinci amatör ligden 1. Amatör lige çıkmak için. 2 yıl üst üste finalde elendi. Bu yıl çok şükür gruplarda birinci olarak 1. Amatör Lige çıkıyor. Bu bizim için büyük bir başarı. Bu anlamda hem hocayı hem de futbolcularımı kutluyorum. İnşallah başarılarının devamını diliyorum. Önümüzdeki yıllarda daha güzel şeyler olacak diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

1.amatör kümenin yeni takımı Şekerspor’a şampiyonluk kupasını Elazığ belediyesi Kültür müdürü Ahmet Özden Özen verirken, kupayı takımın tecrübeli oyuncusu kaptan Samet Ersöz aldı ve futbolu Şekerspor’da bıraktığını açıkladı.