Elazığ’da faaliyet gösteren Meslek Odaları ile ekonomi içerikli Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerin Yöneticileri Elazığ TSO Meclis Salonunda bir araya geldi.

Yapılan toplantıya; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Erdem, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, Mali Müşavirler Oda Başkanı Sabit Önal, Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, Fırat Şoförler Oda Başkanı Şevket Toraman, Fıratsifed Başkanı Yahya Alber Bektaş, ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, Karakoçan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Aydın, DAST-Bir Elazığ İl Koordinatörü Hayrettin Karakaya, ASRİAD Başkanı Yakup Baş, Konfeksiyoncular Oda Başkanı Mithat Ulaş, Elazığ Kadın Girişimciler Oda Başkanı Nuran Tekocak, Üzün Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Öz, Kahveciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt, AKSAN Başkanı Arif Erol, ASKON Başkanı Osman Özçelik, ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan, E-İŞGEM Koordinatörü Ömer Naci Karataş, Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, Elektrikçiler Oda Başkanı Ramazan İnce, Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, Fırat Teknokent Temsilcisi R.İsmail Sipahi, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Caner Özkan, 23. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, ELGİD Başkanı Süleyman Kamaç, Elazığ TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

ASİLHAN ARSLAN: TÜM DİNAMİKLERİYLE PROAKTİF OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ

Elazığ TSO Meclis Salonunda yoğun katılıma gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nın açılışını gerçekleştiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan konuşmasına ‘Yönetişim Modeli’nin önemi üzerinde durarak başladı. Arslan değerlendirmesinde, “Çok değerli Meslek Kuruluşları, Odalar, ekonomiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın değerli yöneticileri öncelikle sizleri Odamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerimiz öncesinde yapmış olduğumuz tüm değerlendirmelerimizde ilimizi ortak akıl ile yönetme ve tek ses olarak daha güçlü bir birliktelik sağlama hususunda kanaatimizi paylaşmıştık. Oda seçimlerimiz ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi ve Parlamento seçimleri artık geride kaldı. Bu yeni süreçte ilimizin tüm dinamikleriyle proaktif olması gerektiğine inanıyoruz. İlimizde çok sayıda sivil toplum kuruluşu, meslek odaları, dernekler ve ekonomi içerikli sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu kuruluşlarımızın bireysel olarak her biri önemli çalışmalar yapıyor”ifadelerinde bulundu.

ARSLAN: ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR SES HALİNE GELMESİNİ ARZU EDİYORUZ

Çeşitli platformlar altında müşterek girişimlerle çözüm üretilmeye gayret gösterildiğini belirten Arslan, “Tüm bunların biz aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Ancak, özellikle ilimizin ekonomi odaklı sorunlarının çözümünde veya kalkınma ve gelişmemize etki edecek girişimlerde tek ses olunmasının öneminin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Birliktelik güç demek, hedefe erken ulaşmak demek. Bunun için yönetişim modelinin gerekliliğine inanıyoruz. Yönetişim modeli, tek kişinin değil müşterek karar alma sürecidir. Biz Elazığ için her atılacak adımın ortak akıl ile alınması ve takibinin yapılarak sonuçlandırılmasından yanayız. Bunun için sivil toplum kuruluşlarımızın aylık mutat toplantılarının düzenlenmesi, gündeminin belirlenmesi ve raporlarının hazırlanması için sekretarya kurulmasının önemini belirtmek istiyorum. Bu çalışmayı biz kurumsal bir yapıya kavuşturmak ve Elazığ’ın gerek Ankara’da gerekse yerel ve bakanlıklar seviyesinde çok daha güçlü bir ses haline gelmesini arzu ediyoruz. Ben bu düşüncelerle yoğun katılım ve destekleriniz için teşekkür ediyor, sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AHMET YAŞAR: YÖNETİM MODELİNİ ESAS ALMAK İSTİYORUZ

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’da bu birliktelikle hedefin il ekonomi ve sanayisini ileri taşımak ve sorunların çözümünde etkili olmak olduğunu ifade etti. Yaşar konuşmasında, “Çok değerli Başkanlarım öncelikle sizleri bugün Odamız Meclisinde ağırlamaktan büyük mutluluk yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi bu yeni süreçte ilimizin her alanda kalkınma ve gelişmesi için yönetim modelini esas almak istiyoruz. Her birimiz yönetim organları ve üye kitlesiyle çok güçlü bir yapıyı temsil ediyoruz. Odamızın sadece 6 bin 500 üyesi bulunuyor. Buradaki kitlenin temsil ettiği sayı çok ciddi bir boyutu teşkil ediyor. Biz bunu hedefi belli, rotası belli, amacı belli kontrol edilebilir dinamik bir güç haline getirmek istiyoruz. Toplantı periyodu, sekretaryası, gündemi ve çalışma metodolojisi belli kurumsal bir kimlik haline bu gücü taşıyabilirsek inanın Elazığ hedeflerine çok daha kısa sürede ulaşır ve örnek gösterilen bir il olur. Vermiş olduğunuz destek ve katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

SEKRETARYA ELAZIĞ TSO BÜNYESİNDE KURULDU

Sivil Toplum Kuruluşlarının organizasyonu için sekretaryanın Elazığ TSO bünyesinde kurulmasının doğru olacağını ifade eden, STK temsilcileri, sırayla konu hakkında görüş ve önerileri ifade ettiler.

Birliktelikle Elazığ’ın kazanacağı ve çok önemli bir güç olunacağına vurgu yapan STK Başkanları Elazığ TSO’nun bu konuya öncülük etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, Elazığ adına özlenen bir tablonun bugün hayata geçmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söylediler.