Sektörel Tanıtım Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

AB yapısal uyum yönetim otoritesi daire başkanlığı tarafından 8 ilde düzenlenen sektörel tanıtım toplantısının bir ayağı Elazığ’da yapıldı. Toplantıda, görevli uzmanlar tarafından katılımcılara, teknik destek tedbiri ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Sektörel Tanıtım Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

Teknik destek tedbiri sektörel tanıtım toplantısı Elâzığ’da yapıldı.

İpard programı teknik destek tedbiri kapsamında düzenlenen sektörel tanıtım toplantısına TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Oda ve Birlik başkanları, bakanlık yetkilileri ile kurum personeli katıldı.

“AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINDA BİR TESİS İNŞA EDİLMİŞ OLACAK”

Kurumumuzun hibeleriyle Elazığ’a kazandırılan işletmelerin sektörlere önemli katkı sağladığına dikkat çeken TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, “Geriye dönüp baktığımızda 6 yılda Elazığ’a neler kazandırdık Elazığ’a ana konumuz olan hayvancılık, yani küçükbaş, büyükbaş, kanatlı, besi sektöründe ciddi manada yatırımlar kazandırdık. Özellikle kümes hayvanları noktasında Elazığ’ı bir büst haline getirmiş bulunmaktayız. Burada bizim tanıtım faaliyetlerini neticesinde yatırımcıların özgüveni ve cesareti bu yatırımların hayata geçmesinde katkı sağladı. Bu dönem yine ağın leblebisiyle ilgili bir proje aldık. Bu proje neticesinde orada Avrupa Birliği standartlarında bir tesis inşa edilmiş olacak ve diğer üreticilerde örnek teşkil edecek bir işletme olacak. Yine bahsettiğimiz su ürünlerin işlenmesi Türkiye’de üçüncü Elazığ’da ilk kerevit ve Su ürünleri işleme tesisi olarak faaliyete girecek”diye kaydetti.

“BU ÜLKE EN HIZLI ŞEKİLDE GİDİŞE DEVAM EDECEKTİR”

İPARD programını önemsediklerini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ise, “Biz İPARD programını, Avrupa Birliği hibelerini önemsiyoruz. Çünkü özellikle şu anda hepimizin malumu ülkemizin birçok sebepten dolayı içinde bulunduğu ekonomik krizlerden en iyi, en hızlı, en pratik çıkabilmesi için bizim bütün paydaşların bir araya gelerek bu fonları en iyi şekilde değerlendirip bunların yatırıma istihdama, üretime dönüşmesini sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla elbirliğiyle hareket edersek, birlikte yol yürüsek aynı hedefe kilitlenir, birlikte koşarsak Allah’ın izniyle koşar adımlarla gider. Hele hele başımızdaki bugün başkanımız, cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu koşuşa, bu gelişime, bu hedeflere gitme yolundaki amacımızı hiç kimse engelleyemeyecektir ve bu ülke en hızlı şekilde gidişe devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“SADECE KÜÇÜK KISA BİR BÖLÜMÜ BİZDE DE UYGULANIYOR”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarım reformu genel müdürlüğü İPARD yönetim otoritesi yüksek mühendisi Ahmet Çeliker’de, “İPARD aslında Avrupa Birliği’nin kırsal kalkınmanın içinden seçilmiş sadece birkaç sektörü oluşturan program. Avrupa Birliği’nin kırsal kalkınmanın içinde sadece küçük kısa bir bölümü bizde de uygulanıyor. Bunun uygulanmasında bizim karşımıza çıkan uygulayıcı kuruluş TKDK, ama bunun gerisinde bir kaç kurum daha var. Bunlardan bir tanesi İPARD’ın yönetilmesinden sorumlu olan birim, yönetim otoritesi. Biz bunun daha çok programının hazırlanması ve üzerindeki değişikliklerle ilgileniyoruz. Bunun izlenmesi ve raporlanması da bizde”diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137