Selahattin İçli Besteleri Seslendirilecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik konserleri ve programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Selahattin İçli Besteleri konseri düzenlenecek.

Selahattin İçli Besteleri Seslendirilecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Selahattin İçlı Besteleri konseri düzenlenecek.

BÜRHAN: GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELEN BESTEKARLARI ANMAK VE ESERLERİNİ TANITMAK AMACI İLE DÜZENLENECEK

Koro Müdürü Olcay Bürhan yaptığı açıklamada, "Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak geçmişten günümüze gelen bestekarları anmak ve eserlerini tanıtmak amacı ile düzenlenecek konserinde Klasik Türk Müziğinin büyük üstatlarından Prof.Dr. Selahattin İçli hocamızın bestelerinden oluşan bir repertuarla izleyicilerimizin karşısına çıkacağız; Koro Şefimiz Kenan Çimtay, yönetiminde Koromuz sanatçılarının solo ve koro olarak seslendirecekleri bir birinden güzel eserleri izleyicilerimizin beğenisine sunacağız. Klasik Türk Müziğimizin büyük bestekârları Prof.Dr. Selahattin İçli 6 Ekim 1923' de İstanbul, Beşiktaş'ta doğdu. 1949 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitiren İçli müzik ile yakınlığı çocukluk yıllarında Babası İbrâhim İçli'nin etkisi ile başlamıştır. Hem anne, hem baba tarafından kardeş çocukları olan Udi bestekar Şerîf İçli ve İbrâhim İçli, 1914 yılında Beşiktaş Mûsikî Kulübü'ne devam etmeye başlarlar. Neyzen İhsan Bey'in hoca olduğu bu ocaktan yetişenler arasında Hakkı Derman da vardır.

NURETTİN ARDIÇOĞLU KÜLTÜR MERKEZİNDE 25.10.2019 CUMA GÜNÜ DÜZENLENECEK

Babasının müziğe olan alâkası ve zengin repertuarı sebebiyle, oğlu Selahattin'in kulağı daha çocukluk yaşlarından itibaren Türk Mûsikîsi'nin klâsik ve güncel eserleriyle doldu. Böylece; ilk gençlik yıllarında kendisini bestekârlığa götürecek önemli temel unsur sayılabilecek oldukça geniş bir repertuara sahip olmuştur. 17 yaşından itibaren müzikte bestecilik alanını seçen ve faaliyetini yoğun olarak hep o yönde sürdüren Selahattin İçli'nin çeşitli ansiklopedi, gazete ve mecmualarda makale, fıkra, araştırma ve eleştiri türünden 400'ün üzerinde yazısı yayınlanmıştır. 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" olan İçli, 14 Ekim 2006 günü İstanbul'da vefat etti. 2006 yılında kayıp etiğimiz sanatçıyı ölümünün 13 yılında Elazığ Devlet Korosu olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz. Koromuzun düzenleyeceği konserleri izleyenlerimiz Bakanlığımızın yapmış olduğu Sanat Cepte uygulamasından takip edebilirler ayrıca biletini al internet sitesinden Konser biletlerine ve tarihlerine ulaşılabilir. Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 25.10.2019 Cuma günü Saat: 20:00’de Koro Şefimiz Kenan Çimtay yönetiminde izleyicilerimize sunacağımız Selahattin İçli  besteleri isimli Solo ve Koro eserlerden oluşan repertuarla izleyicilerin karşısına çıkacağımız konserimize tüm halkımızı davet ediyor iyi seyirler diliyoruz, ayrıca bizi yalnız bırakmayacak olan izleyicilerimize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137