Milli Teknoloji hamlesinin öncü isimlerinden Selçuk Bayraktar, Kanal 23 Mikrofonuna konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te üçüncü gün heyecanı Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk'ün gösterisiyle başladı.

Festival alanında toplanan binlerce kişi, F-16 uçağının havadaki hareketlerini büyük bir merakla izledi.

Milli Teknoloji hamlesinin öncü ismi, Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, çocuklarla birlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği stantlarda gezerek, Türkiye’nin önce gelen yazılım ve teknoloji firmalarının projelerini deneyimledi.

“7’DEN 77’YE SEFERBERLİĞİ GÖRÜYORSUNUZ”

Teknofest’i değerlendiren ve etrafındaki çocuklara gördükleri uçakların hangileri olduğunu sorunca, çocuklardan gelen “F-16, Akıncı, Göktuğ, Hürjet“ cevapları üzerine Selçuk Bayraktar, “Milli Teknoloji hamlesinin yaratmaya çalıştığı, oluşturmaya çalıştığı toplumsal dip dalgayı, 7’den 77’ye seferberliği görüyorsunuz. İşte Milli Teknoloji hamlesi bu. 3. gündeyiz. İlgi artarak devam ediyor. Bu yıl inşallah dünyanın en büyüğü olacağız ve buradaki genç kardeşlerimiz, ülkemizin milli teknoloji hamlesinin toplumsal seferberliğini 7’den 77’ye gerçekleştirecek” dedi.

“İŞTE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BU”

Bayraktar’ın, bu sırada festivalde bulunan çocuklardan biriyle girdiği diyalogda gurur verici anlar yaşandı. Çocuklara dönerek “Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?” diye soran Bayraktar’a, çocuklardan biri “Havacılık ve Uzay Mühendisi olmak istiyorum. Ülkemizin milli teknolojilerine katkıda bulunmayı ve bu teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyorum” diye yanıt verdi. Bu yanıt üzerine “Peki neden milli?” sorusunu yönelten Bayraktar’a, “Çünkü kendi savunma sanayiimizi kurmamız gerek” yanıtını veren çocuk, Bayraktar’ın “Yabancıdan alsak olmaz mı?” sorusuna ise “Onlar yaparsa kontrol onlarda olur, biz yaparsak kontrol bizde olur” yanıtını verdi. Selçuk Bayraktar ise bu yanıt üzerine “İşte Milli Teknoloji Hamlesi bu, benim bir şey anlatmama gerek yok” diye konuştu.