Selli Köyü Derneği Medya Gurubumuzu Ziyaret Etti

Selli Köyü Derneği Başkanı Mustafa Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, medya grubumuzu ziyaret etti. Başkan Mustafa Özmen, Kanal Fırat’ın Elazığ’ın medarı iftiharı olduğunu belirterek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Selli Köyü Derneği Medya Gurubumuzu Ziyaret Etti

Selli Köyü Derneği Başkanı Mustafa Özmen, Yönetim kurulu üyeleri Ahmer Aydın, Oktay Nural, İlhan Nural, Erdoğan Özel, Hüseyin Kılıç, Ahmet Özmen,medya grubumuzu  ziyaret etti.

Özmen ve beraberindekiler, televizyonumuzu gezerek, bilgi aldılar.

ELAZIĞ’IMIZIN MEDARI İFTİHARI OLDUĞUNU BİLİYORDUK”

Selli Köyü Derneği Başkanı Mustafa Özmen, “Öncelikle bizi heyetimizle birlikte kabulünüzden dolayı Kanal Fırat olarak başta Zeki Bey olmak üzere tüm çalışanlarınıza başarılar diliyorum, sağlıklar diliyorum ve kolaylıklar diliyorum. Televizyonunuz benim daha önce irtibatlı olduğum bazı programlara katılmışlığım var ama detaylı olarak dernek yönetimimizle birlikte ilk defa sizlerin de tanıtımıyla teknik elemanların açıklamalarıyla Elazığ’ımızın medarı iftiharı olduğunu biliyorduk ama boyutunun bu kadar geniş kapsamlı olduğunu gerçekten burada itiraf etmek durumundayım. Allah kolaylıklar versin. Sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır kaldı ki Anadolu Yayıncılar Derneğine de üyesiniz Zeki Bey’in ve sizlerin bu dernek içerisindeki farkınızı biz her halükarda hissediyoruz. Çok yakın geçmişte Anadolu Yayıncılar Derneği olarak medya olarak bir ödül törenini organize eden Fırat televizyonu olması da bizi ayrıca gururlandırdı. Bu vesileyle biz derneğim adına sizlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı çalışmalar diliyoruz. Başarılarınızın gittikçe artmasını diliyoruz. Elazığ’ımız hakkında, Elazığ’ımızın gelişimi hakkında, güzel çalışmalar yapması hakkında, ilerleyişi hakkında sizlere düşen görevin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz ve bu yükün altından fevkalade kalkma basireti, enerjisi, potansiyeli sizde var olduğunu görmekte bize ayrıca bir mutluluk veriyor. Bu vesileyle yeni bir yıla girdik. Bugün 2019 yılının ilk günü. Bu yılın başta tüm herkesin aileleri olmak üzere, Elazığ’ımız olmak üzere, Türkiye’miz ve dünya insanlığı adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Duaların, ibadetlerin, sağlıklı pozitif gelişmelerin bol ama fitneliklerin, oyunbozanlıkların ve yanlışlıkların hiç olmadığı bir yıl diliyorum”dedi.

“BAYAĞI BİR GİRİŞİMLERİMİZ OLDU”

Başkan Özmen, “Selli köyü Elazığ’ın kalburüstü köylerinden biri. Biraz önce özel sohbetimizde Zeki Beyinde sorduğu üzere şu an kış mevsimi oluşuna rağmen 60 ev köyümüzde ikamet ediyor. Kahvemiz dolu dolu. Her zaman için sohbet, muhabbet, arkadaşların bir araya geldiği, kaynaştığı güzel bir köy. Bu köyün nüfusu hane olarak 170 hane hanemiz var. Yazın bin 500’ün üzerinde bir nüfusumuz oluyor. Biz dernek olarak bu geçtiğimiz ramazan ayında 5.’sini organize ettiğimiz geleneksel iftar programında davetli katılımları da vardı tabii ki 750 kişiye yemek ikram ettik. Bu da köyümüzün ne kadar güzel bir yer olduğu, cıvıl cıvıl kalabalık bir yer olduğunu gösteriyor. Bizim faaliyetlerimiz derneğimiz bu yıl 6. Kuruluş yılında. Bu dönem zarfında tabii yaptığımız faaliyetler çok çok fazla da bu böyle kısa bir röportaja sığmayacak bir şekilde. Köyümüzde biz bu tür organizasyonlarla insanların kaynaşmasını birinci amacımız o. İkincisi derneğimizin çok güzide çalışmaları içerisinde gençlerimizle birlikte olup onlara derneğin bir takım organizasyonları içine katmakla o gençlerimize gelecek yönünde bazı motivasyon kazandırmak. Gençlerimiz esas hedefimiz. Köyümüzde eski tarihi bir camimiz vardı. Oranın restorasyonuyla çok mükemmel bir taziye ve kültür evine dönüştürdük. Köyümüzün mesela biz bunu olsun diye peşlerinden koşarken doğalgaz müdürümüzün bize söylediği aynen şöyle bir sitemi vardı: siz köyünüze doğalgaz almak istiyorsunuz bu sizin en tabii hakkınız ama Türkiye’de örneği yok ki bir köye doğalgaz gelmesi. Bugün üçüncü yıl oldu köyümüze doğalgaz geldi. Şu an itibariyle 60 hanemiz doğalgaz yakacak durumda. Artı olarak köyümüzün sulama alanları ve toprağımız çok mümbit güzel arazilerimiz var. Onunla ilgili bir yönetim yapılması noktasında bayağı bir girişimlerimiz oldu. Üçüncü yılımız bu organizasyonla ilgili. Etüt çalışmaları fevkalade bir mesafe aldı ama tabii ki ekonomik birtakım sıkıntılardan dolayı henüz kazı işlemlerine başlamadı. Temennimiz ekonomimizin düzelerek önümüzdeki bu 2019 yılında yönetimimizin de faaliyete geçmesi durumu olacaktır inşallah”diye kaydetti.

“ÇABA VE GAYRETLERİMİZ SÜRMEKTEDİR”

Selli Köyü Derneği Başkanı Mustafa Özmen, “Biz Hankendi’ye bağlı bir mahalle iken belediyenin 30 personelle hizmet verdiği bir alan belediyeden düştükten sonra bir tek muhtarın omuzları üzerine kaldı bu yük. Bizim aslında bu anlatmaya çalıştığım konular bizim belki birebir yapmamız gereken işte değil ama muhtarla işbirliği halinde köyümüzün eksikliklerini birlikte belirleyip bu konulara giderek köyümüze hizmetlerin gelmesi noktasında çaba ve gayretlerimiz sürmektedir”ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2019, 22:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137