Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarete ayrıca, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Malatya Memur Sen Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Memur Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi de katıldı.

SELVİ: PLANLAMA YAPILMIŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının yıkım kararı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, “Yaklaşık 32 okulumuz orta ve ağır hasarlı çıkıyor ve bunlarla ilgili yapılacaklar var. Öğrencilerin eğitim öğretimde mağdur olmaması için milli eğitim müdürlüğümüz planlamasını yapmış. İkili öğretime bazı okulları eğitim öğretimi aksatmadan bu yoğun dönemin arkasında eğitim öğretime başlatabilmeyi umut ediyorlar. Tabi şartlar böyle giderse. Değerlendirme bu. Milli eğitim müdürlüğümüzün de yanındaki eski bina ağır hasarlı olarka tespiti yapılmış. Ve milli eğitimin de bu şartlarda bu binaları kullanması mümkün gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

SELVİ: BU MESELEYİ ACİLEN ÇÖZMESİ GEREKİYOR

Latif Selvi, “Şu anda rehber öğretmenlerimiz seferber olmuşlar. Rehberlik Araştırmaq Merkezi’miz Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün koordinesinde psikolojik destek vermeye çalışıyor. Öğrencilerle ilgili, ailelerle ilgili bir hizmet sunmaya gayret ediyor. Bu faaliyetleri koordine edeceği yerin de daha korunaklı düzgün bir yerde olması lazım. Bu noktada da biz milli eğitim bakanlığı, işleri bakanlığı, valiliğimiz bu konuda bu meseleyi acilen çözmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.