Seminerler Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından personele yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından personelin vatandaşla daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için güzel konuşma ve diksiyon eğitimi gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Demir tarafından verilen seminere çok sayıda personel katıldı.

Seminerler Devam Ediyor

Doğru bir diksiyon için gerekli iki temel koşulun varlığından bahseden Demir, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“İki temel koşulun ilki sesi doğru kullanmaktır. Yani konuşma için yeteri kadar havayı, ses yollarını kasmadan içeri almak ve gereğinden fazla durak kullanmamak, durakları doğru yerde gerektiği gibi kullanmak ve sesi duyulur, net bir hale getirmektir. İkinci koşulumuz ise, söz söylerken konuştuğumuz dili, düzgün ve doğru söylemek için sesi düzeltmeye çalışmak, mimik, jest ve tavırları da yardımcı olarak kullanmak gerekir” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, personelin motivasyonu adına bu tür seminerlerin önemli olduğu belirtilerek, belirli periyotlarla seminer ve eğitim programlarının devam edeceği kaydedildi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137