Sena Nur’dan Kaymakam Özmedir'e Anlamlı Hediye

Daha önce Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçiğe atkı ören 15 yaşındaki Down sendromlu Sena Nur Aydoğdu, şimdi de ilçeye Kovancılara yeni atanan Kaymakam Ömer Faruk Özdemir'e tuttuğu takımın atkısını örüp hediye etti.

Sena Nur’dan Kaymakam Özmedir'e Anlamlı Hediye

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde ikamet eden 15 yaşındaki Down sendromlu Sena Nur Aydoğdu, daha önce televizyonda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için boyunluk ören kadınları görerek, ailesinin desteğiyle kendisi de atkı örüp hediye etmişti.

Sena Nur şimdi de ilçeye bir süre önce atanan Kaymakam Ömer Faruk Özdemir'i ziyaretinde ona tuttuğu takımın atkısını örmek istediğini söyledi.

Ardından evde kendi harçlığı ile ailesine aldırdığı iple Kaymakam Özmedir'e Beşiktaşlı atkı ördü.

Kaymakam Özdemir'i ziyaret eden Sena Nur, ördüğü atkıyı Özmedir'e hediye etti.

“ÖRNEK BİR KARDEŞİMİZ OLDU”

Sena Nur'un kendisinin Beşitaşlı olduğu için kendi elleriyle atkı ördüğünü belirten Kaymakam Ömer Faruk Özmedir, "Biz Down sendromlu kardeşlerimizin, çocuklarımızın destek buldukları zaman ne kadar başarılı olabildiklerini Sena Nur kardeşimiz sayesinde de görmüş olduk. Rehabilitasyon merkezinde aldığı eğitimleri, evde sokakta uygulayan örnek bir kardeşimiz oldu. Biz onu tebrik ediyoruz, kendisi de çok mutlu oldu. Ben artık Sena Nur'a kardeşim diyorum, inşallah oda bana abim der bundan sonra. Bir kardeşimiz oldu. Bundan sonrada böyle güzel çalışmalarını birlikte görmek istiyoruz. En büyük temennimiz anne ve babalarımız Down sendromlu çocuklarından üzülmesinler çekinmesinler. Onların bu topraklar için bir değer olduğunu fark etsinler. Öğretmenlerinin ve bu konuda bilgisi olanların desteğiyle nerelere varacaklarını fark etsinler. Artık Down sendromlu kardeşlerimiz üniversiteyi bitiriyorlar, iş hayatında yer alıyorlar, girişimci oluyorlar inşallah Sena Nur'da onlardan bir tanesi olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137