Eğitimci Sabri Ağaoğlu tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Seyyit Battal Gazi Şenliklerinin yedincisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Bu Yıl Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliklere, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, AK parti Elazığ Milletvekili aday adayı Nusret Çoban, Elazığ Eski Belediye Başkanlarından Behçet Susmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Suphi Döner, ETSO Eski Meclis Başkanlarından Nuri Önal Faris Aksakal, Şükrü Kacar, Karakoçan Eski Belediye Başkanı Nurettin Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.

“BU ŞENLİĞİ ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUM”

Eğitimci Sabri Ağaoğlu, “Biz bu şenliği bir siyasi parti adına yapmıyoruz. Bir dernek, bir sendika adına yapmıyoruz. Bir sivil toplum örgütü adına yapmıyoruz. Ve devletin imkanlarını da kullanmıyoruz. Zaman zaman soruyorlar; siz bu şenliği ne için yapıyorsunuz diye. Ben bu şenliği birincisi yüce Allah’ın bana verdiği nimetlerden dolayı yapıyorum. İkincisi, Peygamber efendimizin şefaatine nail olmak için yapıyorum. Üçüncüsü ise Seyyit Battal Gazi Hazretlerine olan sevgimden dolayı yapıyorum. Dördüncü olarak ; annem, babam, dedem ve atalarımın ruhlarını şad etmek için yapıyorum. Beşinci olarak; sizler gibi değerli misafirlerimin hakkın rahmetine kavuşmuş anne ve babalarının ruhlarını şad etmek için yapıyorum. Bunun dışında başka hiçbir amacımı ve başka hiçbir gayemiz de yoktur” ifadelerini kullandı.

“OLDUKÇA YETENEKLİ BİR KİŞİDİR”

Seyyit Battal Gazi hakkında bilgi veren Eğitimci Handan Metin, “Seyyit Battal Gazi cesur, yiğit ve kahraman olduğu kadar evliye karakteriyle de önemli bir kişidir. 13 yaşında iken İslami bilimler dalında çok iyi bir eğitim almış, ata binmede ve kılıç kullanmada oldukça yetenekli bir kişidir. Anadolu’da İslamiyet’in yayılması için oldukça büyük mücadeleler yapmış olan Seyyit Battal Gazi ile ilgili hikayeler, destanlar ve kahramanlık türküleri söyleme gelmiştir. Seyyit Battal Gazi 740 yılında yine Bizanslılarla yapılan bir savaşta aldığı ağır bir yara sonucu şehit olmuştur. Mezarının yeri konusunda farklı yerler ve farklı görüşler ileri sürülmektedir. Mesele Manisa, Tokat ve Sivas illerinde, Eskişehir’in Seyyit Gazi ilçesinde, Malatya’nın Battal Gazi içesinde Amasya’nın Merzifon İlçesin ve Karakoçan ilçesine bağlı Yüz Ev köyünde olduğu söylenmekte ve rivayet edilmektedir” şeklinde konuştu.

“MANEVİ ŞAHSİYETLERİMİZ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ”

Gazeteci Yazar Neslihan Kaya Çarıkçı, “Nesillerden nesillere aktarmak için manevi şahsiyetlerimiz gerçekten çok önemli. Bu noktada çaba harcayan, kendi imkanlarıyla bu etkinliği düzenleyen hocamıza gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YENİ NESİLLERE TANITMAK, BİZLERE DÜŞEN EN ÖNEMLİ MANEVİ VECİBEDİR”

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, “Hamurumuzu mayalayan ve şehrimizin manevi coğrafyasına şekil veren önemli değerlerimizden biri de Peygamber soyundan gelen ve kabrinin birçok ilde olduğuna inanılan Seyyit Battal Gazi’dir. Tarihimizde önemli misyonlar üstlenmiş ve nesillerin erdemli insanlar olarak yetişmesinde önemli roller üstlenmiş şahsiyetleri yeni nesillere tanıtmak, bizlere düşen en önemli manevi vecibedir. Şüphesiz bu manevi önderlerin kendi yaşadığı dönemi olduğu kadar, bugüne de manevi etki ve tesirleri vardır. Bu insanlar sadece vatanına ve milletine hizmet eden nesiller yetiştirmenin derdinde ve galesinde oldular. Elazığ Belediyesi olarak başlattığımız Aziz şehrin Aziz insanları etkinliklerinde şehrimizin birçok manevi dinamiği gibi bugün de Seyyit Battal Gazi’yi anıyoruz. Anmakla birlikte; anlamaya ve onun değerlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü istiyoruz ki bu değerler saklı kalmasın ve unutulmasın” diye konuştu.

“YILLARDIR ELAZIĞ’DA KÖŞE YAZILARI YAZIYORUM”

Elazığ Eski Belediye Başkanlarından Gazeteci Yazar Şükrü Kacar, “Ben 71 yıldan beri Elazığ’da yazıyorum. Köşe yazılarım çıkıyor gazetelerde. Bu 71 yıl içerisinde 20 Binin üzerinde köşe yazısı yazdım, yayınlandı. Bunun yanında 2 Bine yakında şiir yazdım. Battal Gazi gibi bir değerli büyüğümüzü anarken Türklükle ilgili ki bugünün dünyasında görüyorsunuz Türkiye’ye karşı büyük bir tepki var. Çok insanla ve devletle yarışır durumdayız” diye kaydetti.

7. Seyyit Battal Gazi Etkinlikleri, katılımcılara plaket verilmesiyle sona ererken; Medya gurubumuz adına plaketi Medya Grubumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık Aldı.