Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Elazığ’da Seracılık ve Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan başkanlığında Fırat Kalkınma Ajansı’nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürü Turan  Karahan, TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, KOSGEB Müdürü Şaban Yaşa katıldı.

Toplantıda improvement centr Türkiye temsilcisi İbrahim Yılmaz,  seracılık alanında yaptığı çalışmalar ve bu anlamda Elazığ’ da yapılabilecek seracılık faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

YILMAZ: UYGULAMA ALANLARININ İÇ İÇE OLMASININ BAŞARIYI GETİRİYOR

Yılmaz, Merkezi Hollanda’ da bulunan improvement centre sera merkezinde dünyanın dört bir yanından seracılıkla ilgili eğitim almak ve örnek çalışmaları yerinde incelemek üzere insanların geldiğini seracılık eğitimi ile uygulama alanlarının iç içe olmasının başarıyı getirdiğini söyledi.

Cam ve Plastik seracılık arasındaki fark ve topraksız ürün yetiştiriciliği ile ilgili detayları aktaran Yılmaz, topraksız üretilen ürünlerin daha hijyenik ve daha çok tercih edilen ürünler olduğunu ifade etti.

YILMAZ: BU DURUM ÜRÜN HASADINA DA AYNI ORANDA YANSIYOR

Yılmaz, topraksız ürün yetiştiriciliğinde yetiştirilen ürüne verilen gübrenin yüzde yüzünü ürünün aldığını fakat toprakta yetiştirilen üründe verilen gübrenin 3/2 sinin börtü böcek, yabani otlar ve topraktaki mikroorganizmalar tarafından emildiğini belirterek bu durumun ürün hasadına da aynı oranda yansıdığını söyledi.

ARSLAN: YENİ BİR EKONOMİK GİRDİĞİ DAHA ŞEHRİMİZİN HANESİNE YAZMIŞ OLACAĞIZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise, “Bütün paydaşlarımızla Elazığ’da seracılık anlamında en doğru adımları atmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz, hava ve iklim yapımızı, arazi yapımızı, kısaca tüm detaylarıyla Elazığ’ da seracılığı en iyi şekilde yapabilirizin cevabını sahaya en iyi şekilde yansıtmanın ve uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Şehrimize katma değer katacak bu çalışma, küçük çapta ilimizde yapılmakta olan seracılık faaliyetlerine de destek olacak ve yeni bir ekonomik girdiği daha şehrimizin hanesine yazmış olacağız” dedi.