Çubukbey Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Seramla kendi ektiğim ürünleri büyütüyorum” projesi hayat buldu.

Projenin açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Tarım İl Müdürü Turan Karahan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

CAVLI:  AMACIMIZ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRMEK

Çubukbey Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Mutlu Cavlı, “Üretimin en temel ve basit basamağı olan tarımla öğrencilerimizi buluşturup, Amacımız; tüketen değil üreten nesiller yetiştirmek ve doğayla iç içe olarak ders yoğunluğu içerisinden biraz da olsa uzaklaşmaktadır” dedi.

GÜRTÜRK: ÇİÇEKLE HEMHAL OLMAK GERÇEKTEN DE GÜZEL OLAN DUYGULARDIR

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “İşte bu stresi alacağımız yer toprak, fidan, yetiştirdiğimiz ve dokunduğumuz ürünler. Gerçekten bunlar bizim üzerimizde çok büyük sihirli etkisi olduğunu hepiniz biliyorsunuz? Toprağın içerisinde olmak, bitkinin içinde olmak, çiçekle hemhal olmak gerçekten de güzel olan duygulardır. Onun için ben bu projeye katkı sunan Tarım İl Müdürümüze, Sayın Vali Yardımcımıza, Valimize ve özellikle proje ekibine ve siz sevgili öğrencilerimize, okul müdürümüze diğer çalışan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARAHAN: STRES ORTAMINDAN UZAKLAŞILMASI İÇİN PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK

Tarım İl Müdürü Turan Karahan, “Gençlerimizin, çocuklarımızın toprakla yeniden buluşması, bitkiyle haşır neşir olması, özüne dönmesi ve gerçekten de ismi üstün de Sınav Stresi mi o da ne? Stres ortamından ve kaynaklarından uzaklaşması için projeler gerçekleştirdik” diye kaydetti.

GÜL: BU STRESİ BİR NEBZE DE OLSUN AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ

Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “Türkiye’nin bir sınav gerçeği var, bir üniversite sınavımız var ve bu sınava hazırlanan binlerce, belki milyonlarca öğrenimiz var. Bunlar tabi ki ister istemez bir strese giriyorlar. Sadece siz kıymetliler değil aynı zamanda belki onlar kadar da velilerimiz de bu strese giriyor. Bu projenin amacı; Tarım Müdürümüz de ifade etti, sınav stresini “o da ne” diyerek bu stresi bir nebze de olsun azaltmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.