İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, İsrail'in Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıya tepki göstererek açıklamada bulundu.

"Türkiye sessiz kalmayacak ve her zaman olduğu gibi mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir"

Serdar açıklamasında;"1948 yılından beri, uluslararası hukuku çiğneyen, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan işgalci İsrail devleti, ne yazık ki bugün de tüm dünyanın gözleri önünde katliamlarını sürdürmektedir. 50'den fazla silahsız Filistinliyi acımazsızca katleden, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivilin yaralanmasına sebep olan bu terör devletine karşı dünya kamuoyu sessiz kalsa da Türkiye sessiz kalmayacak ve her zaman olduğu gibi mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti, Kudüs'ü Siyonist İsrail'in alçak emellerine hiçbir zaman teslim etmeyecektir"

Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD hükümetinin de bu soykırımın sorumlusu olduğunu vurgulayan Serdar, "Hükümetimiz tarafından, Kudüs'te Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla üç günlük yas ilan edilmiştir. Bölgedeki insani ihtiyaçlar için de ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağlanmıştır. Ayrıca dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatını da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü öğleden sonra Yenikapı'da zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olmaktan asla geri durmayacak, harim-i ismetimiz ve göz bebeğimiz olan Kudüs'ü, Siyonist İsrail'in alçak emellerine hiçbir zaman teslim etmeyecektir" ifadelerini kullandı.