Ak Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Av. Ömer Serdar, Borsa başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya geldi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Av. Ömer Serdar’ın ilk Durağı Elazığ Ticaret Borsası oldu.

“ÇALIŞMALARIMIZ AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Seçimizden bu yana birkaç defa telefonla görüştük. Ömer serdar borsamızı sık sık ziyaret eden bir milletvekilimiz. Kendisine çok teşekkür ederiz, inşallah bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir”ifadelerini kullandı.

“HAYVAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ÇOK CİDDİ İLERLEMELER ALINDI”

Yeniden güven tazeleyen Başkan Dumandağ’a hayırlı olsun temennisinde bulunan Milletvekili Serdar, “Ben Ticaret Borsasını çalıştığımız dönemlerde siyasetle yakından ilgilendiğini biliyorum, kendisini de tebrik ediyorum. Bizim siyaset anlayışımız olarak ta yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyoruz. Siyaset, üniversite, belediye, STK’lar, odalar bunların birbiri ile dayanışma içinde olması proje içinde olması lazım. Sayın Dumandağ ve ekibi de bu anlayışa uygun olarak hareket etti. Geçmişte üzerinde çalıştığımız projeler vardı. Onlar bundan sonrada mesafe alacaktır diye düşünüyorum. Özellikle hayvan organize sanayi bölgesinde çok ciddi ilerlemeler alındı”dedi.

Serdar’ın bir diğer durağı ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

“ÜST İRADEYİ İKNA ETMESİ NOKTASINDA CİDDİ MÜCADELELERİ OLMUŞTUR”

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Serdar, “Ömer Serdar bey özelinde kendisi milletvekilliği yaptığı dönemde biz her zaman iş dünyasının yanında gördük. Bizlerin tüm taleplerini, değerlendirmelerimizi en üst seviyede dinleyip dikkate alıp sonuca getirme adına bir çok faaliyette bulundular. Memleketimiz için önemli olan Elazığ’ın Cazibe merkezi iller projesine alınması noktasında biz iş dünyasının taleplerini, önerilerini dikkate alıp,  üst iradeyi ikna etmesi noktasında ciddi mücadeleleri olmuştur. Bizlerin de cazibe merkezine ilave etmek noktasında çok ciddi emekleri var. Elâzığ’ımızda Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması, mevcut sorunlarımızın giderilmesi, ilimizin 6. Bölge teşvik sisteminden istifade etmesi noktasında Ankara’da bizleri temsil ettiler, bizlerin taleplerini hayata geçirdiler. Sizlere çok teşekkür ederiz”diye kaydetti.

“ELAZIĞ’IN CİDDİ YATIRIM ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Milletvekili Ömer Serdar’da, “Bir yerde üreticiyi teşvik, sanayiyi, iş adamını, teşvik etmek oranın ticaretine en önemli katkıdır. İş adamını ayakta tutmak önemlidir. Biz ilk geldiğimizde sorun olarak gördüğümüz organize sanayi bölgesindeki sorundur. Oda 4. Bölge teşvik kapsamı içinde ama bulunduğu hinterlant. Elazığ bundan olumsuz etkileniyordu ve haklı tepkisidir. Bunu sorun olarak aldık ve başbakanlıkta ekonomi bakanlığında cazibe merkezi ile birlikte bunu atlattık ve Elâzığ’ın ciddi yatırım alacağını düşünüyorum”ifadelerinde bulundu.