Kamu Denetçiliği Kurumu, Üniversitelerimiz ve Yeni Türkiye konusunda konferans vermek üzere Elazığ’a gelen Şeref Malkoç’un ilk durağı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Şeref Malkoç, ETSO başkanı İdris Alan tarafından karşılandı.

ETSO Başkanı İdris Alan, Kamu baş denetçisi Şeref Malkoç’un Türkiye’ye ciddi katkılar sağladığını belirterek;

“Kendisini uzun yıllar siyasi arenada tanıyoruz. Türkiye’mize çok ciddi katkıları çok ciddi düşünceleri olmuştur. Bugün odamızı ziyaret ettiler. Ziyaretinden dolay büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“ELAZIĞ SANAYİ, KÜLTÜR VE TİCARET MERKEZİDİR”

Şeref Malkoç ise yaptığı açıklamada, “Elazığ bizim tarihimiz boyunca hep önemli olmuş bir şehirdir. Özellikle bölge merkezi niteliğinde olması,  eğitim merkezi olması, Elazığ üniversitesinden benim bildiğim kadarıyla 3 tane daha üniversite çıktı. Aynı zamanda bir sanayi, kültür ve ticaret merkezidir” dedi.

“ELAZIĞ, TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİNİN ÇİMENTOSU NİTELİĞİNDEDİR”

“Anadolu’nun her şehrinin ayrı ayrı özellikleri var. Bazı şehirler var bunlar bölge merkezi niteliğinde. Anadolu’nun temel taşları temel niteliğinde” diyen Malkoç, “Elaziz hem Türkiye’nin sanayisine, ekonomisini, ticaretine ve devlet yönetimine yetiştirdiği büyük insanlarla ve yaptığı önemli katkılarla bilinen bir şehir. Bölgede Türkiye’nin birliği bütünlüğü teminatı niteliğinde olan bir şehir. Elazığ’ın yiğit insanları güzel insanları Türkiye’nin birliğinin çimentosu niteliğindedir. Elaziz asayiş yönünden fevkalade huzurlu bir şehir. İnsanları canlı, diri ve gittiği yerde de her zaman öncülük yapmış olan bir şehir. Umut ediyorum bu fonksiyonunu Elaziz artırarak devam ettirecektir” şeklinde konuştu.

“AVANTAJLARI ÇOK İYİ KULLANAN BİR DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ VAR”

Türkiye’nin her geçen gün imkanlarını arttırdığını söyleyen Malkoç, “Türkiye kalkınıyor, gelişmesini arttırıyor, büyüyor, ekonomik yönden refahı hem arttırıyor hem de daha ileri noktalara taşımak için gayret içerisindedir. Sağlık alanında ciddi mesafeler alındı. Eğitimde alt yapı tamamlandı. Özellikle yeni dönemde eğitim alanında gerek ilkokul, lise, üniversitelerde önemli atılımlar olacaktır. Bu atılımları temin edecek üniversitelerden bir tanesi de burası. Özelikle Türkiye’nin savunma sanayide mesafe alması, son 15 yıldan beri siyasi istikrarını bulmuş olması, devlet krizinin yaşanmıyor olması Türkiye’nin önemli avantajları. Bu avantajları çok iyi kullanan bir devlet büyüğümüz var. Sayın Cumhurbaşkanımız var” ifadelerini kullandı.

“BU KUDÜS’E HAKSIZLIK YAPANLARIN HEZİMETİDİR”

Malkoç, son dönemde yaşanan Kudüs meselesine de değinerek şunları söyledi: “Kudüs meselesinde de bu çok net ortaya çıktı. Kudüs Ortadoğu coğrafyası, Balkanlar, Kafkaslar bizim yüzyıllarca huzur ve barış içinde yönettiğimiz bir coğrafyaydı. Dolayısıyla Belgrat’ın dilinden de en iyi biz anlarız Şam’ın dilinden de, Bakü’nün dilinden de en iyi biz anlarız. Ortadoğu’nun çözümünde de kilometrelerce öteden gelenler değil, bu coğrafyanın insanları ile din birliği, kültür birliği içinde olan Türk milleti anlar. Bunun en somut örneği Kudüs hadisesidir. ABD Başkanı çok yanlış bir kararla uluslararası hukuka aykırı bir kararla Amerika büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına, başkent olarak kabul etmesine karar verdi.  Dünyada bakıldı kimseden ses çıkmıyor. Ama bu milletin yiğit evladı, önemli bir lider Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı. İslam Birliği Teşkilatını topladı. Bu kadar dağınık hatta birbiriyle savaş eden İslam ülkelerini İstanbul’da bir araya getirdi ve önemli karar aldı. Bu kararı küçümseyenler oldu. Bunun arkası bırakılmadı. Dün Birleşmiş Milletler’de 128’e 9 Türkiye’nin, İslam aleminin, insanlığın istediği karar çıktı. Diplomatik alanda Kudüs’e haksızlık yapanların hezimetidir.

“EN GÜR SES TÜRK MİLLETİNİN SESİ OLDU”

ABD’yi yönetenlerin diplomatik alanda mağlubiyetidir. Hukukun, haklılığın bütün dünyada yansımasıdır. Burada en gür ses Türk milletinin sesidir. En gür seda Sayın Cumhurbaşkanımızın sedasıdır. Biz büyük bir milletiz. Dün ki olay da bunu göstermiştir. Bu millet dünyanın vicdanı, merhameti, şefkati, kalbidir. 3 buçuk milyon muhaciri bu ülkede bulundurmak da bunun emaresidir.”

“ELAZIĞ’IN TÜM YÖNETİM KADEMELERİ DİNAMİK VE CANLI”

Malkoç konuşmasında Elazığ’a geldiğinde tüm yönetim kademelerinin STK’ların, Ticaret Sanayi Odasının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin gayet dinamik ve canlı gördüklerini belirterek, “Bunu Türkiye’nin her yerinde görmek mümkün. İlleri dolaşıyoruz. Bizde Türkiye’nin gelişmesine, ilerlemesine, iyi yönetimin daha iyi yerleşmesine,  kamu hizmetlerini kalitesinin artmasına, insanın hak arama kültürünün yaygınlaşmasına ve güçlü bir Türkiye’ye biz de kurum olarak katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE ŞİMDİYE KADAR YAPILAN HUKUKSUZLUKLARDAN KURTULUYOR”

Malkoç 28 Şubat davası hakkında da açıklamada bulunarak, “Yaklaşık 20 yıldan beri toplumun vicdanını yaralayan ve tesirleri, olumsuz etkileri devam eden 28 Şubat faillerinin, suçlularının mahkemede hesap veriyor olması ve savcının mütalaayı vermiş olması. Biz o dönemi yaşadık. Merhum Erbakan hocanın yanındaydım. Ona hangi haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Bir General Başbakana küfretti. Dönemim Genelkurmay Başkanına müracaat edildi. Genelkurmay başkanı dedi ki gerekirse daha ağırını yaparız. İşte tankları yürüterek balans ayarı yapmak isteyenlere adalet balans ayarını şimdi yapıyor. Savcının mütalaası dosyaya uygun ve yerindedir. Mahkemenin kararını hep beraber bekleyeceğiz. Dünyada gizli hiç bir şey yoktur. Kim hangi suçu işlerse işlesin yanına kar kalmaz. Bu milletin savcıları yakasından tutar. Onu sanık sandalyesine oturtur. Türk adaleti yargılar, hak ettiği cezayı verir. Ben inanıyorum ki mütalaası hukuka ve dosyaya uygundur. Aynı doğrultuda karar verilecektir. Ben 28 Şubat davasının dilekçesini yazan biriyim. Haksız yere kapatılan Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesinde Rahmetli Erbakan hoca ile savunmasını yapan biriyim. Türkiye vesayet ağırlıklarından kurtuluyor. Türkiye şimdiye kadar yapılan hukuksuzluklardan kurtuluyor. Türkiye daha emin adımlarla istikbale yürüyecektir. 28 Şubat mazlum ve mağdurları bu kararı da umutla, heyecanla bekliyor” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında Şeref Malkoç, ETSO Başkanı İdris Alan’a Kamu Denetçiliği konusunda hazırlanan broşürleri verirken; İdris Alan da, Elazığ’ın yöresel ürünlerini Şeref Malkoç’a takdim etti.