“Tarım ve İnsan” fotoğraf sergisinin açılışı Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ÇEKİLEN RESİMLER VAR”

Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “Bugün Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımızla, Deniz Bank’ın işbirliğinde yapılan fotoğraf sergisinin Elazığ ayağı için buradayız. 21-23 Mart tarihleri arasında Elazığ’da Atatürk Kültür Merkezi’nde fotoğraf sergimize bütün Elazığlılar gelebilirler. Elazığlılarımızı bu sergiye davet ediyoruz. Bu sergide ana teması insan ve tarım yani tarımda çalışan insanların emeğini, emeklerini, gayretlerini, çabalarını bu sergide görebilirsiniz. Aynı zamanda neredeyse Türkiye’nin her yerinde çekilen resimler var. Hususi ile de, İl Müdürlüğümüzün gayretleriyle Elazığ’da çekilen resimlerimiz var. Onları da görmenizi tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"SERGİLENMEYE LAYIK OLDUĞU İÇİN BAŞLATTIK"

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, “Bugüne kadar yaklaşık 121 bin tane eserle bu yarışmaya katılım sağlanmış ve bunların büyük bir çoğunluğu ödül ve sergilenmeye layık görülmüş. Bu yıl için de yine 4 bin civarında fotoğrafla, eserle yarışmaya katılım sağlanmış, bu altı kategoride sağlanıyor; çiftçi grubu, Tarım Bakanlığı çalışanları, Deniz Bank çalışanları, öğrenciler ve bu şekilde bunlardan da kırk tanesi ödül ve sergilenmeye layık olduğu için bugünün tarihiyle başlattık ve inşallah 3 gün boyunca bu emeğin, alın terinin, üreticinin çekmiş olduğu zahmetlerin karelere yansımış olduğu fotoğraflarımızı Elazığlılarla buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“BU ÇALIŞMANIN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun ise, “Gerçekten ben hem keyifle izledim, hem işin güzellik tarafını gördüm, eğitim açısından çok önemli mesajların olduğunu da gördüm bu çalışmanın çok önemli ve değerli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.