Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Ekim Ayı toplantısında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ağırladı. Toplantıda başkanlara çalışmalarını anlatan Başkan Şerifoğulları, ilk olarak fuar alanına değindi.

ŞERİFOĞULLARI:  BU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Biz dönem yer meselesine takılmış, bir dönem ne gereği var denilmiş, bir dönem ihmal edilmiş. Ama Allah’a çok şükür biz göreve gelir gelmez önemli işleri ifa eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Asilhan Bey’le bir araya geldik, valimizle bir araya geldik. Önce yer tespitini kararlaştırdık. Ormanın oradaki fidanlık alanıyla alakalı karar kıldık. Bunu yapmamız için fedakarlık yapmaya gerek vardı. Fedakârlığı da kendi arsamızla Orman Bölge Müdürlüğüne ait olan arsası takas ederek takası gerçekleştirdik. Aynı zamanda hazine arazisini de o arasının hazinesine katarak 24 dönümlük bir alan içerisinde 16 bin metrekarelik kapalı alana sahip fuar alanının proje ihalesi yapıldı. 10-15 gün içerisinde Rabbim nasip ederse yapım ihalesi yapılacak. Bu yıl bitmeden de temel atma töreninde sizlerle birlikte olacağız. Bu bizim için çok önemliydi, çok kıymetliydi” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: EN ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJELERDEN BİR TANESİ DE HARPUT

Harput’daki çalışmalara da değinen Başkan Şerifoğulları, “Harput Balakgazi cam terası projemizin ihalesi yapıldı. Bu kısa zamanda müteahhitte yer teslimi yapılacak. Harput’umuza çok fazla önem veriyoruz. Çok fazla değer veriyoruz. Koruma amaçlı imar planı şu anda bakanlığımızda. Bakanlığımızın onayında. Bu imar planımız onaylandıktan sonra Harput’umuzu ayağa kaldırmak, Harput’taki nüfusu arttırmak ve binaları, boş olan arazilere yeni binalar yapmak, bunları da yine sivil toplum kuruluşları ve kurumların eliyle yapacağız. Her kurum mutlaka Harput’ta bir yer yapacak. STK’lar bir yer yapacak, i ş adamları yer yapacak, vatandaşlar isteyenler yer yapacak. Harput o her zaman tabir edilen Safranbolu modeliyle Harput’a çok ciddi manada bir değer katacağız. Harput bizim gözbebeğimiz. Olmazsa olmazımız. Harput ayağa kalkarsa Elazığ’ımız ayağa kalkar. Turizmi Harput’la canlandırabilirsek ekonomik anlamda Elazığ refaha kavuşacak. Bunun için en önem verdiğimiz projelerden bir tanesi de Harput. İnşallah bakanlıktan kısa süre içerisinde onaylandıktan sonra Harput projelerimize de başlayacağız. Bunun kısmi projelerinden bir tanesi olan Balakgazi parkının arkasında atıl durumda olan parkın yenilenmesi ve cam terası projesinin de ihalesi yapıldı. Onun da kısa süre içerisinde müteahhitte yer teslimi yapark bu projemize de başlayacağız. Yine Harput dikey bahçecilikle ilgili kolordudan sonra çıktığımız sağ taraftaki alanı tamamen dikey bahçelerle donatıp çok güzel bir görünüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Bir diğer proje de köy kent projesi oldu.

ŞERİFOĞULLARI: HEM MEMLEKETİMİZE HEM HEMŞEHRİLERİMİZİN HUZURUNA İNŞALLAH SUNACAĞIZ

Başkan Şerifoğulları, “34 dönüm üzerindeki alan üzerinde yapılacka olan şehrin içerisinde aynı zamanda köy hayatını da çocuklarımıza anlatabileceğimiz, tanıtabileceğimiz çok güzel farklı bir park projemiz var. Bununla ilgili de ihalemiz ypaıldı. Bundan sonraki süreçte de inşallah ihaleden sonra yine yer teslimi yapılıp hızlı bir şekilde hem memleketimize hem hemşehrilerimizin huzuruna inşallah sunacağız” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: KARARLILIKLA ALT YAPININ ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Alt yapı sorununa dikkat çeken Başkan Şerifoğulları, “Mustafa Temizer zamanında yapılmış, daha sonra kısmi olarak el atılmış alt yapımız artık ciddi manada sos veriyor. Altyapı için kaybedecek artık bir günümüz bile yok.  Bırakın 5 yılı bir günümüz bile yok. Yüzde 45’lerin üzerinde kaçak su alanının olduğu bir ortamda her gün 40’ın üzerinde arızanın verdiği bir ortamda ve ufak bir yağmurda memleketi sel altığı bir ortamda alt yapıyı görmezden gelme şansımız yok. Siyaseten de beni en fazla zorlayacak ve en fazla gelecek zamanlarda siyasi hesaplarımı yapmada beni zorlayacak bir projenin başında gelir. Ama kararlılıkla bu alt yapının üzerine gideceğiz. Neye mal olursa olsun şahsımızın da siyasi geleceğine neden de osla bu alt yapıyı inşallah bizim dönemimizde tamamlayacağız. 17 kilometrelik yağmurla hattı, bin 50 kilometrelik içme suyu hattı ve yine kısmi kanalizasyon iyileştirmesi ile alt yapımızı inşallah daha güzel bir hale getireceğiz” diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAK İSTİYORUZ

Başkan Şerifoğulları, “Öğretmenevinin olduğu alanda Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin ve anaokulunun yıkılmasıyla 2 katlı yer altı otoparkının yapılmasıyla şehrimize çok güzel bir kent meydanı kazandırmak istiyoruz. Burada bazı problemlerimiz var, sıkıntılarımız var. Eski hastanenin yerinin milli eğitime devredilmesi hususu gündemde. Bizler de takip ediyoruz. Eğer bu hastane yeri milli eğitime devredildiğinde hem öğretmenevi hem de milli eğitimde faaliyet gösteren birçok okul artık o kampüste faaliyet gösterecek. Bizi de rahatlatacak projelerden bir tanesi olacak. Hem Harput’taki eski Yavuz Selim Koleji diye tabir edilen şu andaki İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Akif Lisesi’ni oraya taşıyıp bu iki okulu da yıkıp birini kent meydanına dahil etmek, diğerini de çok güzel bir seyir terası haline getirerek şehrimize değer katmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ŞERİFOĞULLARI: YENİ TERMİNAL BİNASIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Kentsel dönüşümün de belediyenin çalışmaları arasında yer aldığını kaydeden Başkan Şerifoğulları, “Bugün Cumhuriyet Mahallesi’nde “Sarı Evler, Beyaz Evler” diye tabir edilen yerdeydik. Oradaki hemşehrilerimizle bir araya geldik. Orada o kötü binaların yıkılıp yerine daha güzel binaların yapılabilmesi için görüş alışverişinde bulunduk. Süreçte onların önünü açma adına belediye olarak fedakarlık edeceğimizi kendilerine ifade ettik. Önceki dönemde bir plan yapılmış. Kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmiş. Bunu belediye tarafından yapılması kararlaştırılmış. Ama maalesef ‘ben bir kazanacağım sen iki kazan, sen iki kazandın, ben az kazandım’ mantığı bugüne getirmiş. Sürecin önünü tıkamış. Biz tamamen fedakarlık ederek planını yapıp, şuurlandırmasını yapıp oradaki vatandaşların önünü açıp müteahhitlerle anlaşacaklar. Yerlerini müteahhitte verip daha güzel alana kavuşacaklar. İkinci kentsel dönüşüm olarak planladığımız yer Karşıyaka afet evleri. Maalesef orası çok daha kötü durumda. Ufak bir depremde ciddi sıkıntıların yaşanabileceği bir alan. Orada son aşamada imza. Protokol imza aşamasında. Bir protokol yaptı. TOKİ gönderdi. Biz revize ettik, tekrar gönderdik. Perşembe günü orada bir toplantımız olacak. Protokolü inşallah imzalayacağız. Yeni terminal binasıyla ilgili bir çalışmamız var. Onun ihalesini önümüzdeki yıl Mart-Nisan ayında yapacağız Güney Çevre Yolu’na alıyoruz terminalimizi. Mevcut terminal alanını da Kültür Park şeklinde şehrimizin Doğu bölgelerini rahatlatacak, nefes alabilecek bir Kültür Partk yapacağız oraya” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL