Şerifoğulları: Müzeler Şehri Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Harput’ta hayata geçirilecek Gastronomi ve Kürsübaşı Müzelerinin yerini gezerek incelemelerde bulundu.

Şerifoğulları: Müzeler Şehri Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi tarafından Elazığ Belediyesi’ne devredilerek, iki ayrı müzeye dönüştürülecek olan Harput Konağı’nı gezdi.

Gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın binlerce yıl öteden gelen köklü geçmişiyle her anlamda çok güçlü bir birikime sahip olduğunu, bu birikime hayat kazandırarak şehri adım adım geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI: GELECEĞE TAŞINMASI GELECEK ADINA SORUMLULUKLARIMIZ ARASINDADIR

Elazığ’ın özellikle turizm açısından bir cazibe merkezi olduğuna vurgu yapan Başkan Şerifoğulları, “Bu birikime değer kazandırarak hem bugünde yaşatılması, hem de geleceğe taşınması gelecek adına sorumluluklarımız arasındadır. Seçim vaatlerimizin bir ayağı da şehrimize, ‘müzeler şehri’ kimliği kazandırmaktı. Şehrin kimliğini yansıtan müzelerle Elazığ, müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Bunlardan Gastronomi Müzesi ile Kürsübaşı Müzesi için yer tahsisini gerçekleştirdik. Süratle bu iki müzeye ilişkin çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: İLİMİZ TURİZM AÇISINDAN BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Şehirlerin kalkınmasında, kültürel kalkınmanın bir bütünün parçası olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizin sahip olduğu değerlerle güçlenmesi gerekir. Bu değerler güçlendikçe inanıyorum ki ilimiz turizm açısından bir çekim merkezi haline gelecektir. Müzeler, kültür turizminin gelişiminde önemli etkiye sahip. Bu doğrultuda startını verdiğimiz Türkiye’nin en zengin mutfağı olan Harput mutfağının yaşatılacağı Gastronomi Müzesi ile Türk musikisinde istisnai bir yere sahip olan Kürsübaşı Müzesine ek olarak şehrimizin manevi değerlerinin tanıtılacağı Harput Alimler Müzesi, dünden bugüne şehrimizin birçok değerinin yansıtılacağı Kent Müzesi ve köklü bir geçmişe sahip yerel basınımızın tarihine ışık tutacak Basın Müzesini de bir bir şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin tarihi ve kültürel birikiminin yansıtılacağı müzelerle, şehrimizin gelişimine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137