Serinleten Lezzet

Elazığ’ın meşhur vişne dondurması içimizi ferahlatıyor.

Serinleten Lezzet

Elazığ’ın meşhur yaz lezzeti; vişneli dondurma. Hem serinlemek hem de damakları şenlendirmek isteyenler vişneli dondurma yemek için dondurmacıların yolunu tutuyor.

Görünüşüyle iştah açan, eşsiz aromasıyla iç serinleten, Elazığ’ın meşhur tadı; vişneli dondurmanın nasıl bu kadar lezzetli olduğunu Dondurma ustası Mustafa Dağ şöyle anlattı: “Doğal yapmamızdan kaynaklı. Herhangi bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Sadece vişne suyu, şeker. Bunlar dışında başka bir şey kullanmıyoruz.”

Elazığ’ın meşhur lezzeti vişne dondurması şehir dışından da talep görüyor

Vişneli dondurmaya taleplerin sadece Elazığ’la sınırlı olmadığını söyleyen Dağ, “Yaz sezonu olarak bayağı fazla talebimiz var. 3 şube olarak hizmet vermekteyiz. Bunu aslında günlük hesaplayamazsınız.

Dışardan çok talep var. Gurbetçilerimizden çok talep var. Şoklayarak gönderiyoruz. Buzluğu var. İstenilen saate göre, mesela bir saatten 72 saate kadar şoklayarak gönderiyoruz. Erimeden müşterilerimize sunuyoruz. Elazığ halkının göstermiş olduğu talep kadar dışardaki müşterilerimiz de talep gösteriyor” dedi.

Bu serin lezzetin tadına varmak için, kuyruk oluşturan vatandaşların ağzından ise vişneli dondurma şöyle: “Ben Çorumluyum. Elazığ’ın vişneli dondurması çok güzel. Burada arkadaşlarını dillerinde dolanıyor Elazığ’ın vişne dondurması. Onlar da tavsiye ettiler. Çorum’a gittiğimde Elazığ’ın vişne dondurmasını özlüyorum.

Buradan dondurma yiyorum. Çok seviyorum. Elazığ’da en fazla vişneli dondurmayı seviyorum.

Ben zaten doğma büyüme Elazığlıyım. Buranın vişnesini de seviyorum. Tadı güzel. Çevremize, arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Elazığ’ın neyi meşhur denilince direk aklıma vişne dondurması geliyor.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137