Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, beraberinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; AFAD Müdürü Osman Pıhtılı ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç ile birlikte konteyner kentlerde kalan vatandaşlara battaniye ve maske dağıttı.

Aşağı Demirtaş Konteyner Alanına giden Milletvekili Sermin Balık ve beraberindekiler hem çocuklarla sohbet etti hem de vatandaşların taleplerini dinledi.

Daha Sonra Kırklar Mahallesi’nde bulunan Konteyner Kent alanına geçen Balık, Şerifoğulları ve Güleç, hem çocuklarla eğlendi hem de vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık,24 Ocak Depreminden sonra Elazığ’da devletin teyakkuz haline geldiğini anımsatarak, yaraların büyük kısmının sarıldığını söyledi.

BALIK: YARALARIMIZIN ÇOK BÜYÜK BİR KISMINI SARDIK

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “ Bilindiği üzere 24 Ocak’ta yaklaşık bundan bir yıl önce Elazığ büyük bir sarsıntı ile sarsıldı. Biz bununla birlikte ilimizde 37 vatandaşımızı kaybettik, çok büyük acılar yaşadık. Bunun arkasından hemen devlet büyük bir seferberlikle Elazığ’a akın etti. Bakanlarımız, bürokratlarımızın tamamı buradaydı ve bizler buradaydık. Daha 24 saat geçmeden cumhurbaşkanımız hemen Elazığ’a geldi. Hem acılarımızı paylaşmak için hem bundan sonraki acılarımızı sarıp daha çabuk Elazığ’ı normalleştirebilmek için hepimizi büyük bir seferberlik ilan ettik. Depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçmek üzere elbette ki acılarımız taze. Bugün görüyoruz ki yaralarımızın çok büyük bir kısmını sarmışız ve evlerimizin bir kısmı teslim edildi. Bununla birlikte yine konteyner kentte yaşayan vatandaşlarımızın bütün eksiklerini giderme çabası içerisindeyiz. Bugün Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ile birlikte konteyner kentlerimizde kalan vatandaşlarımıza battaniye ve maske dağıtımında bulunduk. Her zaman onların yanında olduğumuz gibi bugün de yanlarında olacağız” dedi.

BALIK: BİR KISIM ANAHTARLARI TESLİM EDECEĞİZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “ Depremin seneyi devriyesinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için Kuranı Kerim tilavetleriyle birlikte depremin hemen arkasından yanımızda olan bakanlarımız Elazığ’a gelecekler. Sayın cumhurbaşkanımızın da canlı katılımıyla bir kısım anahtarları teslim edeceğiz. Bununla birlikte yine Elâzığ’ı masaya yatıracağız. Bir yılda neler yapıldı, bu süreçte nereye gelindi ve bundan sonraki yapacaklarımızda toparlayacağız” ifadelerini kullandı.