2018- 2019 eğitim öğretim yılı başladı.Başlayan eğitim öğretim yılı birçok telaşı da beraberinde getirdi.Okul alışverişi, kırtasiye malzemesi, önlüğü, kitabı derken birdeOkulu uzak olanların ya da daha güvenli şekilde gitsin diyenlerin tercihi okul servisleri…Türkiye’nin gündeminde yer alan döviz hareketliliğinden servislerde payını aldı.

Hemen hemen her şeye uygulanan zam, servis ücretlerine de yansıdı.

“KALİTELİ BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİMİZİN TAŞINMASI”

Elazığ’da uygulanacak fiyat tarifeleri ile ilgili açıklama yapan Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, servis yönetmeliği ile ilgili bilgi vererek “Artık Okul İdaresi bu servis yönetmenliğine göre çalışma yapacaklardı. Hiçbir okul ihale şeklinde değil de bireysel kişinin istenilen belgeleri tamamlayacak bizlerin de vermiş olduğumuz esnaf ve sanatkârların vermiş olduğu fiyat değerlendirmesi de şuanda burada elimizde. Biz bunu tüm okullarımıza, valiliğimize verdik. Bu onaylı belge. Fiyat birimleri de burada. Bizim bir tek amacımız kaliteli bir şekilde öğrencilerimizin geleceğimizin taşınması. Niye geleceğimizin taşınması günün 16 saati o arkadaşlarımız ile o minik yavrularımız sürekli iç içe. Eğer burada biz onlara hem okul eğitimi hem de bizden örnek alacak. Bizim yapacağımız tek bir konu araç servis sürücülerimiz giyim kuşamından tut hal ve hareketine kadar ciddi şekilde bu sene denetimli olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İMKÂNI OLMAYAN GELSİN YARDIMCI OLALIM”

Servis ücretlerine %15 zam yapıldığını söyleyen Başkan Toraman, velilere de seslenerek “ Sayın Veliler burada verdiğimiz fiyatlara uyun. Dışarıda korsan dedikleri zaman biz korsan denetlensin diyoruz. Ama maalesef gidip o servislere vermeyin. 10 liranın 5 liranın hesaplarını yapmayın. Senede 200 lira para eden. İmkânı olmayan gelsin yardımcı olalım. Ama gerçekten faaliyet gösteren esnafları değerlendirsinler. 2018 – 2019 Eğitim öğretim yılının okul eğitimi zorunluğu eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin taşıma faaliyetlerinin düzenlenmesi ve güvenliğin sağlanması için milli eğitim müdürlüklerine bu konuda bayağı yetkilendirme. Denetimini de okul idareleri okul aile birlikleri yapacak. Bizim bir tek amacımız orada ki işlevlerin düzenli bir şekilde yapılması. Benim esnafımdan istenilecek belgeleri okul müdürlerimiz bunları isteyecek. Bu parayı milli eğitim ya da herhangi biri vermiyor. Bu parayı öğrenci velisi veriyor” diye kaydetti.