Seslerini Duyurmak İçin Öğretmenevi Önünde Toplandılar

Kovancılar İlçesi’ne bağlı Sarıçoban Köyü sakinleri, elektrik sıkıntılarını dile getirmek amacıyla öğretmenevi önünde toplandı. Köy sakinleri, köylere dönülmesi için destekler sağlanırken, FEDAŞ’ın yaptıklarına anlam veremediklerini haykırdılar..

Seslerini Duyurmak İçin Öğretmenevi Önünde Toplandılar

Kovancılar İlçesi’ne bağlı Sarıçoban Köyü sakinleri, köylerdeki meskenlere FEDAŞ tarafından elektrik aboneliği verilmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak için Öğretmenevi önünde toplandılar.

SERTKAYA: SORULARIMIZA MAKUL HİÇBİR CEVAP VERMEMİŞTİR

Köylüler adına açıklama yapan Sarıçoban Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Sertkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde hükümetimizin köylere dönük üretim ve istihdama katkıda bulunulmasına yönelik destek e teşvikleri ortada ile FEDAŞ tam tersine bir uygulama ile sorularımıza makul hiçbir cevap vermemiştir. Aynı zamanda köyümüzü yok hükmünde saymıştır. Şöyle ki 18.04.2016 tarihinde yapılan müracaata 25.04.2016 tarihinde verilen cevapta talebin uygun olduğu, abonenin mevcut abone olduğu, 2016 yılı Haziran, Aralık ayları içerisinde enerji verilmesine rağmen 2020 yılına, bugüne kadar hala elektrik enerjisi neden verilmemiştir? Bölge Müdürlüğünü ilk enerji talebi 18.04.2016 tarihinde yapılmış olmasından ve bu tarihteki yürürlükte bulunan yönetmelikte meskun mahal içi dışı ayrımı yapılmaması ve 5 abone şartı aranmaması görüşü neden ve hangi gerekçe ile görmezden gelinmiştir. 35 yıl öncesinde bile var olan, 20 yılı aşkın bir süre kullanılan ve 4 abonenin enerjisini karşılayan enerji nakil hattı nerededir? İyileştirme projesinde neden göz ardı edilmiştir?” diye konuştu.

Köy sakinlerinden biri, “Bize bir elektrik verecekler. 12 yıl elektrik yaktım. Köyü terk ettikten sonra elektriğim duruyor. 2 tane abonem vardı eskiden. Adamlar şimdi bizi lambanın önüne koydu. 4 yıldır ben lamba yakıyorum. Şimdi gazda yok. Gaz bitti ben çıktım geldim buraya” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı - 4 yıl Önce

Devlet teşvik ediyor köyünüze geri dönün diye bu insanların çektiğine bak ...

Ziyaretçi
Ziyaretçi @Misafir Kullanıcı - 4 yıl Önce

İnsanlar mağdur yani bu durumda

Ebubekir SERTKAYA
Ebubekir SERTKAYA - 4 yıl Önce

2020 nin ilk gününde FEDAŞ'ın vatandaşa layık gördüğü tablo herkesi düşündürmeli

SIRADAKİ HABER

banner137