İlki geçtiğimiz yıl sınırlı sayıda okulda yapılan ve öğrenciler kadar eğitimcilerde de büyük destek gören “Sevgili Günlüğüm” projesi bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla üç lise ve üç ortaokulda uygulanmaya başlandı.

Komşuluk Mazi Olmasın Proje Gurubu tarafından yürütülen proje kapsamında geçtiğimiz günlerde okullarda projeyi yürüten edebiyat ve Türkçe dersleri öğretmenleriyle bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan ve günlük tutma ve günlüğün edebiyatımızdaki önemi hakkında bir sunum yapan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Arslan, yazmanın temelinin günlüklerden geçtiğini kaydetti.

HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş ise birkaç kolda birden faaliyet gerçekleştiren Komşuluk Mazi Olmasın Proje Gurubunun en önemli faaliyetlerinden birinin “Sevgili Günlüğüm” projesi olduğunu, projenin her geçen gün artan bir ilgi ile daha fazla okulda uygulanmaya başlanmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Bu arada Elazığ’da yeni dönem proje hazırlık çalışmaları gerçekleştiren HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş çok sayıda ziyaret, görüşme ve toplantıya iştirak etti. HEFİAD, F.Ü. Teknoloji Fakültesi ve Özel İdare Bilim Merkezi işbirliğinde yürütülen “Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor” projesinin yeni dönem hazırlıkları toplantısı yapılarak hazırlıklar başlatıldı.

Ağaçlandırma çalışmalarına da destek veren ve özel hatıra ormanları oluşturulan proje kapsamında bu yıl Fırat Üniversitesi Kesikköprü Yerleşkesine 4111 ağaç dikilirken, Harput 15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanına da ağaç dikimi yapıldı. Ayrıca Özel İdare bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren İpek Yolu Gençlik Merkezi de ziyaret edilerek bilgi alındı.