Koronavirüse karşı önlemler Türkiye’de artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada; “Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı şehirlerarası yolculukla ilgili yeni bir genelge yayınladı ve “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iller arası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi 17:00'den itibaren ancak valiliklerin izni ile yapılabilecektir” denildi.

 

ÖZEL ARAÇLARI DA KAPSIYOR MU SORUSU OLUŞTU!

Kamuoyunda ise bu yasakların hangi araçları kapsadığına dair merak konusu oluştu. Vatandaşlar özel araçlarla seyahat esnasında da izin almaya gerek var mı diye düşünmeye başladı.

 

ÖZEL ARAÇLAR SEYAHAT EDEBİLECEK

Ancak yayımlanan karar sadece şehirlerarasındaki toplu taşımayı kapsıyor. Yani özel araçlara dair bir kısıtlama yok. Edinilen bilgiye göre Elazığ’a yada Elazığ’dan özel araçlarıyla şehirlerarası seyahat edecek vatandaşlar bu kapsama girmiyor. Şu anlık vatandaşlar özel araçlarıyla il dışına çıkabilecek.

 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEKLER

Tedbirler kapsamında şehir girişlerinde vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilecek ve uygun görülmesi halinde seyahatlerine devam edebilecekler.