Seyrek: Ağa Puhar Çeşmemiz Tescillendi

Bakır Maden Kültür, Turizm, kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, Maden Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan Ağa Puhar Çeşmesi’nin tescillendiğini belirterek, çeşme ile birlikte ilçede tescilli eser sayısının dokuza çıktığını söyledi.

Seyrek: Ağa Puhar Çeşmemiz Tescillendi

Bakır Maden Kültür ve Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Seyrek, Maden İlçesi’nde Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan Ağa Puhar Çeşmesi’nin tescillenmesi için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yaptıkları başvurunun sonuçlandığını söyledi.

SEYREK: AKADEMİSYENLERİN AYDINLATTIĞI YOLDA ÇALIŞILMALIDIR

Seyrek açıklamasında, “Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Harput merkezde olmak üzere çevresinde yer alan 10 İlçemizin her biri zengin değerlere sahiptir. Bu değerler Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu ve Yerel Yönetim kuruluşlarının oluşturduğu saç ayakları üstünde, akademisyenlerin aydınlattığı yolda çalışılmalıdır. Bu çalışmalarla idari, kültürel, dini ve geleneksel sivil mimari yapılarımız tescil edilmek suretiyle İlimizin kimliği oluşturulmalıdır. Son yıllarda öne çıkan şehirler incelendiğinde "Kimlikli Şehirler" in ortaya çıktığı ve çekim noktası oldukları görülmektedir” dedi.

SEYREK: YAPTIĞIMIZ BAŞVURU KABUL EDİLMİŞTİR

Başkan Seyrek, dernek olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek adına kapsamlı bir çalışma yürütmek için kollarımızı sıvadıklarını kaydederek, “Maden İlçemizde Camii Kebir Mahallesinde bulunan Ağa Puhar Çeşmesinin tescillenmesi için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yaptığımız başvuru kabul edilmiştir” dedi.

Seyrek, Böylelikle İlçe merkezindeki tescilli eser sayısının dokuza yükseldiğini belirterek, çeşmenin en az 150 yıllık olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137