İftar yemeğinde konuşan Seza Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşmak olduğunun altını çizdi.

Elazığ’da Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olarak üretime başlayan ve Türkiye’deki en çevreci çimento fabrikası olan Seza Çimento Fabrikası çalışanları düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğine, Seza Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fabrika Müdürleri ve fabrika personeli katıldı.

“Elazığ’da Ve Bölgede Olumlu Yatırım”

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık iftara katılan misafirleri selamlayarak, “Hepimizin bildiği gibi fabrikamız yaklaşık bir buçuk yıl önce faaliyete geçmiş olup siz değerli mesai arkadaşlarımızın katkıları ile halen çok yoğun bir şekilde faaliyetini yürütmektedir. Fabrikamızın ürün kalitesi, satış, pazarlama stratejileri, çalışanlarımızın görünüşü, tarzı ve tavrıyla hem ilimiz hem de bölgemizde çok olumlu bir algı bir oluşturduğunun farkındayım. Yine çalışanlarımızın vermiş olduğu yoğun emekler karşısında fabrikamızın gerek ürün kalitesi gerekse kendi aramızdaki birlik beraberlik, fabrikaya sahip çıkma ve ait olma duygularımızın gelişmesi de sağlanmıştır. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Seza Çimento Çalışanları Büyük Bir Aileyiz”

Seza Çimento fabrikası çalışanlarının büyük bir mesai harcadıklarını belirten Prof. Dr. Yasemin Açık, “Kurumsal yapı içerişinde ekip anlayışıyla birlikte fabrikamızın gelişmesi için ve her geçen gün yaptığımız işlerin daha da iyileşmesi için mutlaka yoğun emek vermek gerekiyor. Ben yoğun emek verdiğinizi ve çabaladığınızı biliyorum. Ancak bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde mesainizi daha çok fabrikamızın gelişmesi için harcayacağınızdan eminim. Biz Seza Çimento çalışanları büyük bir aileyiz. Bu ailenin bütün bireyleri fabrika için bu ailenin bir mensubu olarak tüm çalışanlarımız çok önemli ve değerli bu anlamda bizde çalışanlarımızın hem mesleki kariyerleri için hem kişisel gelişimleri için eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte bu eğitim faaliyetlerine daha çok yer vereceğimizi söyleyebilirim” ifadelerini kullanarak Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.  

“Üzerimize Düşen Görev Fabrikayı Daha İyi Bir Yere Getirmektir”

Hedefleri ve bir aile samimiyeti olan Seza Çimento fabrikasında çalışmaktan mutlu olduğunu dile getiren Seza Çimento Genel Müdürü Efkan Hayati Eroğlu, “Çok zorlu bir yıl geçirildi. Kolay değildi, start up süresiydi bu bir yılda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Çok müthiş bir çalışma performansı çıkardık. Gerek yatırım süreci içerisinde gerekse start up faaliyetlerinde kocaman bir tesis ayağa kaldırıldı. Bizim üzerimize düşen görev ise fabrikayı daha iyi bir yere getirmektir” dedi.

“Bölgenin En Kaliteli Çimentosunu Üretiyoruz”

Fabrika açıldığında yönetim kurulunun üç ana hedefi olduğunu dile getiren Seza Çimento Müdürü Mehmet Ali Baysal, “Bu üç ana hedeften bir tanesi bölgemizde en kaliteli çimentoyu üretmekti... Şuanda bölgemizde bizden daha kaliteli bir çimento üreten fabrika olmadığını veriler gösteriyor. İkinci hedefimiz Türkiye’deki en çevreci çimento fabrikası olmaktı. Bunu da başarmış durumdayız emisyon değerlerimiz bunu gösteriyor. Bunlar beraber birde hedeflerimiz var. Türkiye’nin en temiz çimento fabrikası olmak. Bunun içinde yoğun çaba sarf ediyoruz. Üçüncü hedefimizse çalışan memnuniyetinin hat safa da olduğu bir fabrika olmak. Bu yönde çalışmalar başlatılmış durumda” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iftar etkinliği toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.