Dünyanın yükselen yıldızı Türkiye’nin modern kenti Elazığ’dan yükselen bir değer olarak Türkiye’nin en çevreci ve en son teknolojinin kullanıldığı çimento fabrikalarından biri olan Seza Çimento Fabrikası oldukça anlamlı bir ödül daha aldı.

Fırat Üniversitesi İktisat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Şehrin Ekonomi Ödülleri” töreninde SEZA Çimento Fabrikası’na “En Büyük Yatırım” ödülü verildi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Belediye Başkan Vekili Masar Ayas, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, iş insanları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ KALDIRIM: YASEMİN AÇIK HANIMI ÖRNEK ALIN

Ödül töreninde konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’dan çok kıymetli girişimciler çıkmıştır. Tüm öğrencilerimizin örnek bir girişimci olmasını bekliyoruz. Özellikle aramızda bulunan kızlarımız; Yasemin Açık hanımı örnek alın. Çok başarılı olmuş hem ekonomi alanında yaptığı yatırımlarla hem de medya alanında gerçekten son derece başarılı olmuş. Türkiye’de maşallah 13. olmuşlar yayıncılıkta birçok ulusal kanalı da geçmişler. Bu değerleri örnek alın. Rol model olarak benimseyin ve inşallah iyi birer yatırımcı olun” dedi.

“EN BÜYÜK YATIRIM” ÖDÜLÜ PROF. DR. AÇIK’A TAKDİM EDİLDİ

Vali Kaldırım’ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde “En Büyük Yatırım” ödülü SEZA Çimento Fabrikasına verildi. Ödülü Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, SEZA Çimento Fabrikası Sahibi Prof. Dr. Yasemin Açık’a takdim etti.

ETSO BAŞKANI ALAN: YASEMİN HOCAMIZIN ÇALIŞMALARI ANLATMAKLA BİTMEZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ödülü takdimin ardından yaptığı konuşmada; “Ben Yasemin Hocamın hangi çalışmasını anlatayım. Çalışmaları anlatmakla bitmez. Günümüzde fenomen olmuş bir konu var. İşte ortada mükemmel. Ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


PROF. DR. AÇIK: BAŞKA ŞEHİRDE KAZANIP ELAZIĞ’A YATIRIM YAPAN BİR AİLEYİZ

Elazığ’ı çok sevdiklerini ve başka şehirlerde kazanıp Elazığ’a yatırım yaptıklarını belirten SEZA Çimento Fabrikası Sahibi Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bugün burada olmaktan ve ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerden böyle anlamlı özel bir ödül almaktan gerçekten çok büyük gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine kalkınmasına katkı sağlamak için güç birliği yaparak şehirde ki bütün paydaşlarla iş birliği yaparak çalışmaya devam edeceğiz. Biz gerçekten aile olarak başka şehirde kazanıp Elazığ’a yatırım yapan bir aileyiz. Şehrimizi çok seviyoruz ve bundan sonraki süreçte de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca bölgeler arası gelişmişliğin azaltılması, yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için özellikle şehrimiz de bölgemiz de sosyal ve ekonomik yaşamın canlanması için inşallah hep beraber çalışacağız. Çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Gecede; “En Büyük Yatırım” ödülünün yanı sıra İstihdam Rekortmeni Ödülü Banvit AŞ’nin, Kurumlar Vergisi Rekortmeni Ödülü ETİ Krom’un, Gelir Vergisi Rekortmeni Ödülü Final Eğitim Kurumları Başkanı İbrahim Taşel’in oldu. İhracat Rekortmeni Ödülü Akdağ Mermer ve Alacakaya Mermer’e verildi. Şehir Dışı Paydaş Ödülü ise Pertek Kaymakamına ve Pertek Belediye Başkanına verildi. En İyi Portföy Ödülü Veysel Arpaca’nın oldu. En İyi Kadın Girişimci Ödülü Gülsen Kırkıl’a verildi. Geleneğe Vefa Ödülü Nihat Özbay’ın oldu. Onur Ödülü Mehmet Zorlu’ya takdim edildi. Ve Jüri Özel Ödülü ise “Come To Elazığ” kampanyası kapsamında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a verildi. Vali Kaldırım’a ödülünü Rektör Demirdağ verdi.

“GECENİN FİNALİ SÜRPRİZ OLDU”

Ödülünü alan Vali Kaldırım, “Gecenin finali gerçekten sürpriz oldu. Burada verilen çok kıymetli insanlara ödüller verildi bizimki ancak bir dipnot olabilir. Şehre de yeni geldik, ama elimizden geldiğince gönlümüzce, aşkla, şehre değer katmaya çünkü Elazığ bunu hakkediyor bunun farkındayız potansiyeli çok yüksek. Çalışıyoruz, Allah inşallah burada nice seneler hizmet yapmayı, o şerefle şereflenmeyi bize nasip eder. Gerçekten şerefli bir görev, böyle kıymetli bir şehirde, ilde görev yapmak. Elazığ dünya çapında hep birlikte ama biz değiliz sadece markalaştırdık markalaştırıyoruz. Come To Elazığ’ ı Araplar da söylüyor, Almanlar da söylüyor, Kanadalılar da söylüyor inşallah Japonya’ ya da gideceğiz Japonlara da söyleteceğiz onlar nasıl söyler bilmiyorum ama onlara da inşallah söyleteceğiz. Gerçekten Elazığ her yönüyle görülmeye değer bir şehir. Sadece insan kalitesiyle değil, var olan değerleriyle, tarihi birikimiyle, bakiyesiyle, medeniyet zenginliğiyle, kültürüyle, sanatıyla gerçekten muhteşem bir şehir” dedi.

VİDEO